Doporučujeme: Jezdecké potřeby Pegas | Originální náhradní díly Ford | Vychytávky do bytu, domácnosti, kuchyně | Point S - Levné pneu | Výmoly - Stav silnic

Svět seniorů

  •  
  •  Mapa webu
 

Pečení na víkend

$node->uid)); ?>
Obrázek uživatele petulec

Diskuze: Pečení na víkend

Diskuze založena: 3. Listopadu 2008 - 13:20
Autor/ka diskuze: petulec

Chtěla bych o víkendu upéct něco dobrého, ale nějak mi došly nápady. Nemáte nějaký tip? Co pečete jen svátečně nebo co naopak pečete pořád dokola, protože je to prostě skvělé? Chtěla bych vyzkoušet něco nového a překvapit rodinku... Za tipy díky...

Můj blog o kosmetice Oriflame: www.OriflameBlog.cz
Můj osobní blog (zatím) převážně o autismu a bezdomovectví: petra.canik.cz
E-mail: petra (zavináč) canik.cz

Poznámka ke komerčním sdělením:
Pomáhejte nám zde udržovat kvalitní diskuzi. Nevkládejte proto do diskuze příspěvky, jejichž primárním účelem je komerční sdělení. Budou automaticky mazány. V případě zájmu o reklamu na Světě seniorů nás kontaktujte.
Poznámka k diskuzi:
Diskuzní příspěvky jsou seřazeny chronologicky. Čím je příspěvek výše, tím je novější.
Obrázek uživatele babčahanča

Chleba bez hnětení v litinovém hrnci

Suroviny:
1 hrnek žitné mouky
3 hrnky hladké mouky
1 lžička kmínu
2 lžičky soli
půl lžičky sušeného droždí
To vše nasypeme do větší mísy a na sucho promícháme, pak přidáme
1 lžička octa
2 hrnky studené vody
Postup
A promícháme, vznikne řidší těsto. Posypeme moukou, přikryjeme utěrkou a necháme při pokojové teplotě kynout 12-18 hodin. Potom těsto v míse probereme vařečkou, znovu zasypeme moukou a necháme odpočinout 30 minut. Zatím si rozpálíme troubu na 230 stupnů a vložíme do ní prázdný kastrol (nerez, smalt průměru asi 21-23 cm a suchý! a necháme rozpálit 30 min. Do horkého suchého kastrolu vyklopíme pomocí stěrky těsto, posypeme kmínem.

Hrnec přikryjeme poklicí a pečeme při teplotě 230 stupnů 30 minut, pak poklici sundáme a dopékáme asi 20 minut na 220 stupních. Chleba se nepřichytí a krásně se vyklopí hned čerstvě upečený, jen musíte dodržet těch 30 min rozpálení suchého kastrolu.
Poznámka
Chléb je vynikající, křupavý a velmi jednoduchý.
Doporučuji plný hrnek 1/4 litru.
Trošku jsem recept upravil!! 2 hrnky polohrubé mouky, 1 hrnek hladké mouky, 1 hrnek žitné mouky. Chleba je ještě lepší a vždy se povede.0;

babčahanča

Obrázek uživatele Barča

pro mlsné

Našla jsem na internetu velice dobrý krém. Já jsem ho natírala na roládu, ale byl by dobrý i na dort. Lepší krém jsem nejedla.

Do jedné šlehačky se naláme jedna čokoláda na vaření, nechá se projít varem a hned odstaví. Čoko musí být rozpuštěná. Po vychladnutí dáme do ledničky. Druhý den ušleháme máslo s cukrem  a šlehačkou z ledničky. Báseň.

 

Včerejšek je historii.Zítřek tajemstvím.Dnešek je dar.

Obrázek uživatele samor2

PAGÁČE

Dostala jsem tento recept od kamarádky a hned vyzkoušela, ale jen z poloviční dávky. Stejně toto bylo na dva a půl plechu a já myslela, že to stačí. CHYBA. Pokud bych si neschovala dva kousky, nic by na mne nezbylo.

 PAGÁČE

1 kg mouky (může být namíchaná polohrubá s hladkou), kostka droždí, mléko na kvásek, 1/2 lžičky cukru do kvásku, 2 celá vejce, 2 žloutky, kousek cukety oloupané a najemno nastrouhané (asi 5 cm)(nemusí být) , 2dcl oleje, 0,4 dcl mléka, sůl a 1/2kg mletých škvarků.

Z přísad uděláme klasické kynuté těsto s kváskem a s olejem, necháme krátkou chvílku odležet, pak ho na vále rozválíme a potřeme mletými škvarky. Poskládáme jako na šáteček , rozválíme ještě 2 krát a vždy necháme nakynout. Těsto vyválíme asi na 1,5 cm a můžeme vykrajovat kolečka nebo jen nakrájíme na čtverečky, potřeme vejcem , ale nemusíme a posypeme hrubou solí a kmínem. Na plechu je necháme nakynout a v horké troubě pečeme. Jsou výborné k vínu , ale také k fazolové polévce.

Přeji dobrou chuť.

PS - pár dalších receptů mám na www.teta.estranky.cz

 

Přeji krásný celý den bez hlupáků a průšvihů
Moje www: www.teta.estranky.cz

Obrázek uživatele melody

Barči

Ano pekla a víckrát. Jednou jsem zapomněla koupit hotový pudink v kelímku, tak jsem uvařila z prášku a mléka.

Ten krém byl ještě chutnější.

***********************************
ˇ♥ SRDEČNĚ ZDRAVÍM! ♫

Obrázek uživatele Barča

pro melody

Ten chuťový orgasmus zkusím, už jsi ho pekla ? zdravím

Včerejšek je historii.Zítřek tajemstvím.Dnešek je dar.

Obrázek uživatele Sidi

Dort

Melody, vypadá to velice chutně!
Upekla jsem vám všem dort, musí se přidat dost nikotinu!

Mp3stahuj.cz - mp3, videa, legrační obrázky

Sidi

Obrázek uživatele melody

Chuťový orgasmus

Dostala jsem tuto e-milovou přílohu - recept na nedělní moučník.

Kdo nevyluští uvedené indengrience, opisuji je.

Těsto: 1,5 hrnku polohrubé mouky

             1,5 hrnku cukru krupice

             2 vejce

             1 prášek do pečiva

             2 lžičky sody

             1 menší ananasový kompot - rozmixovat i se šťávou

Krém:  2 pomazánkové másla

             1 kelímek vanilkového pudinku

             1 lžíce cukru krupice

             1 vanilkový cukr

Vše zamíchat, dát péct, nechat vychladnout a potřít krémem.

Nakonec posypat sekanými ořechy a pocákat čokoládou.

 

***********************************
ˇ♥ SRDEČNĚ ZDRAVÍM! ♫

Obrázek uživatele melody

Baruš

Moc Ti díky za vložený recept, byla jsem tak trochu zvědavá, jak to přesně je.

Okamžitě jsem si ho vytiskla.

            

***********************************
ˇ♥ SRDEČNĚ ZDRAVÍM! ♫

Obrázek uživatele Sidi

Baruš

Moc  děkuju, doufám, že to někdy také vyzkouším, ale jistě ten recept pošlu dceři a snaše, i když  ten bochánek, od dcery, který jsme dnes jedli, neměl chybu a ani snad ta majonéza by jej nezlepšila. Ale jistě si ten recept se zájmem přečte.

Sidi

Obrázek uživatele Barča

slíbený recept

                                                                                                                                                                                                                     

        

§ 6 dkg kandované citrusové
§ kůry
§ 5 dkg rozinek                                                                                                                                           
§ 3 lžíce rumu                             
§ asi 170 ml mlék                                                                                                     
§ 8 dkg krupicového cukru
§ 2 dkg droždí
§ 40dkg polohrubé mouky
§ žloutek
§ 11 dkg majonézy
§ __________________
§ 6 dkg   sekaných mandlí
§ vejce na potření
§ sůl
                                                                                                                                     

 

Včerejšek je historii.Zítřek tajemstvím.Dnešek je dar.

Obrázek uživatele Olina

díky

Děkuji za to těsto, vyzkouším ho a pak ti napíšu, jakse povedlo. Ty tvořítka vypadají takhle. Dají se vyměnit. Ponořejí se do těsta a pak do horkého oleje a ten to těstíčko usmaží podle tvaru toho tvořítka.

         Ještě jednou děkuji, já to po úporném hledání našla. Je to takhle: Dva třetinové hrnky hladké mouky a jeden až dva hrnky vody, dvě polévkové lžíce octa a jedno vejce se smíchají na hladké těsto. Formičku nahřejeme v oleji a vložíme do těsta tak, aby ji nezalilo. Těsto se na formičku přilepí. Vložíme zpět do oleje. Jakmile těsto zpění formičkou zatřepeme, aby se těsto uvolnilo. dosmažíme v oleji. Hotově vyndáme na ubrousek a posypeme cukrem se skořicí nebo solí a kořením.

Mladí si myslí, že staří jsou pošetilí, ale staří vědí, že mladí jsou pošetilí.

Obrázek uživatele Akčibab

Můj recept

Toto těsto je poměrně řídké, já ho vykrajuji po půl lžičkách a smažím v rozpáleném oleji a ještě za horka obaluji v cukru.

1 měkký tvaroh, 20 dkg polohrubé, 4 celá vejce, 1 van.cukr, 1 prášek do pečiva, 2 lžíce rumu

Tak to vyzkoušej a napiš, já pádím na Ordinaci, už jsem myslela, že to nestačím, příspěvek píši už potřetí, při odeslání se vždy ztratil. Zdraví Dana Dagmara

Asi jsem se trefila s tebou Barčo, tak ten můj vypadl.  

Trpělivost přináší růže

Obrázek uživatele Barča

co to je ?

To slyším poprvé, nic takového jsem ještě neslyšela. Až zjistíš něco víc, dej vědět. Jsem ženská zvědavá. zdravím

Včerejšek je historii.Zítřek tajemstvím.Dnešek je dar.

Obrázek uživatele Krakonoška

rada?

Nevím jestli je to ono,ale byla jsem jednou na nějaké akci a tam byla předváděčka právě s tímto nářadím a myslím,že to bylo těsto jako na palačinky.Možná trochu hustší.Bylo to moc dobré-mňam.

Krakonoška

Obrázek uživatele Olina

skoro kobližky

Děvčata, mám prosbu. Našla jsme takové přípravky na sladké pečivo a nevím jaké těsto se na to dělá. Já to popíšu: jsou to takové kovové tyčky, na ktreré se přidělají kovové tvary. Hvězdičky, motýlci a tak. Ty se pak namáčejí do toho těsta, které se na ně nachytá a pak se staví do pánve do omastku. Je to jako dlouhé razítko. Namočí se do těsta a pak šup s tím do omastku. Na talíři se sypou skořicovým cukrem nebo co kdo rád. Není to lívancové těsto, je to něco jako na koblihy, ale musí to trochu téct, aby se do toho daly ty tvary namáčet. V omastku se pak krásně nafouknou. Nevíte některá jaké těsto jako na koblihy je polotekuté?

Mladí si myslí, že staří jsou pošetilí, ale staří vědí, že mladí jsou pošetilí.

Obrázek uživatele melody

ovocný táč

2.hrnky hrubé mouky, 2. hrnky polohrubé mouky, 1. hrnek oleje, 1. hrnek mléka, 1. hrnek krystalcukru,  2. vejce, celý prášek do pečiva, jakékoliv ovoce (čerstvé, mražené, kompot). Vše smícháme dohromady,kromě ovoce. Pokud je potřeba, přidáme trošku mléka, těsto je řidší asi jako krupicová kaše. Vylijeme na pomaštěný a strouhankou vysypaný plech. Poklademe ovocem, pak upečeme do růžova.

Já místo cukru rozpouštím v mléce diatabletky. Komu se zdá, že je to velké množství, stačí všeho poloviční dávka. Tento moučník je nenáročný, rychlý a celkem levný.

                                                                               

 

***********************************
ˇ♥ SRDEČNĚ ZDRAVÍM! ♫

Obrázek uživatele melody

Tiramisu po česku - Míšův dezert

Dobrý den OLI, dík za recept. Tiramisu si ráda někdy dávám v cukrárně ke kafíčku. Znám podobný recept,  já ho znám jako Míšův dezert.

Indengrience: 2. kelímky zakysané smetany, balíček vanilkového cukru, cukr moučka podle chuti, balíček piškotů, jakékoliv ovoce (mražené nebo kompotované), ušlehanou šlehačku kolik kdo má rád

Postup: zakysanou smetanu smícháme s cukry, na dno jakékoliv mísy (může být i dortová forma) naklademe vrstvu piškotů, ty potřeme zamíchanou smetanou, poklademe ovocem, potřeme šlehačkou a pokračujeme ve vrstvení. Nahoře by měla skončit šlehačka. Dáme chladit, nejlépe přes noc.

Smetana smíchaná s cukry by se měla vsáknout do piškotů, při rozdělání dortové formy se dezert může rozpadnout, takže na to pozor. Já dezert raději dělám do misky a pak lžicí nabírám na talířky, pak třeba poleji nebo posypu čokoládou. Všem mým fajnšmekrům tento dezert moc chutná.

zdraví Marcela

***********************************
ˇ♥ SRDEČNĚ ZDRAVÍM! ♫

Obrázek uživatele Olina

Tiramisu po česku

Tak nevím, kam to mám napsat? Pečení to není, ale za kačku taky ne. Rozhodla jsem se pro tuhle rubriku. Je to pochoutka na víkend, i když se nepeče. Asi to některé znáte, ale já na to přišla nedávno, udělala jsem to a sklidila ohromný úspěch. Až mě to překvapilo. Tak tady je recept:

2 pomazánková másla, 2 šlehačky po 250 ml, 200 g cukru moučky, 2-3 lžičky rozpustné kávy, 3 lžíce rumu a 2 balíčky kulatých piškotů po 120g, kakao na posypání.

Šlehačky ušleháme do tuha, přidáme cukr a pomazánková másla a dobře vyšleháme, nejlépe ve šlehači. Kávu zalijeme asi 2 dcl vody a přidáme rum. V tom máčíme piškoty a klademe do formy. Na vrstvu piškotů namažeme vrstvu krému, znova piškoty a navrch krém. (Kdo má menší formu, vyjde to na tři vrstvy.) Necháme v chladu do druhého dne uležet a před podáváním posypeme kakaem. Je dobré to dělat do formy, které se dá sundat bok, protože tohle nevyklopíte, rozpadlo by se to. Ale je to fakt ňamka. Poznámka: pro děti použijte kávu bez kofeinu.

Mladí si myslí, že staří jsou pošetilí, ale staří vědí, že mladí jsou pošetilí.

Obrázek uživatele samor2

pečení

Pečení na víkend to není, ale stojí za to, to prolistovat
(je to v ruštině, rolovat dolů)

http://www.kuharka.ru/talk/kladovka/kulina/3947.html

Přeji krásný celý den bez hlupáků a průšvihů
Moje www: www.teta.estranky.cz

Obrázek uživatele samor2

nedělní pečení

Samotný rum nerada, ale takto na bábove a ještě ihned posypané cukrem, to je bašta. A už k ní nemusí být ani čaj s rumem.
Hledala jsem v mražáku zeleninu a padla na zamražený angrešt. Mám príma recept, ale napřed ho musím najít. Pak napíšu. ahojky

Přeji krásný celý den bez hlupáků a průšvihů
Moje www: www.teta.estranky.cz

Obrázek uživatele Barča

vánočka

Samer2 - tak dobrou chuť a ať to s tím rumem nepřeženeš,aby jsi z vánočky neudělala opilého frantíka.zdravím

Včerejšek je historii.Zítřek tajemstvím.Dnešek je dar.

Obrázek uživatele samor2

nedělní pečení

Na tuto neděli budu péci vánočku. Člověk to přes rok zapomene, a pak bude zkouška na vánoce. Já mám na vánočku formu. Tu vytřu povoleným máslem a vysypu mandlemi nakrájenými na plátky. Toto jsem vyčetla v receptech.A je to bezvadné. Po upečení ještě horkou vánočku potříkám rumem.
Může se i pocukrovat, ale tato má na sobě mandle, tak je to zbytečné ahojky

Přeji krásný celý den bez hlupáků a průšvihů
Moje www: www.teta.estranky.cz

Obrázek uživatele Barča

pro Oli

S vařením to není jednoduché.Dáš 100 kuchařkám stejné ingredience a stejný recept a každá z nich to bude mít jiné,zdravím

Včerejšek je historii.Zítřek tajemstvím.Dnešek je dar.

Obrázek uživatele samor2

kulajda

Dám vařit brambory, masox, trošku kmínu. Jak jsou skoro uvařené přidám trošku octa a připravené houby. Houby podusím na másle a nechám je trošku osmahnout. Nechám povařit, přidám hodně kopru. Zahustím moukou rozmíchanou ve vodě. Dochutím solí, cukrem a nakonec vmíchám (aby se polévka nesrazila) smetanu na vaření nebo šlehačku a nakrájená natvrdo uvařená vejce. Houby mám zamražené a tak mám polévku velmi brzy hotovou (jen co se uvaří brambory) A pokud máš moučné brambory, tak je trošku pomačkat a nemusíš tolik zahušťovat.
Máš pravdu receptů je spousta. Já si je vždycky přečtu a pak si z nich udělám ten svůj, i když někdy za cenu omylů.
Dnes zrovna dělám k obědu houbové karbenátky. ahojky

Přeji krásný celý den bez hlupáků a průšvihů
Moje www: www.teta.estranky.cz

Obrázek uživatele Olina

Kulajda

Co to přesně je ta kulajda. Já jsem už četla tolik receptů, každý jiný a tak to stejně zase nevím. A jak ji děláš ty? Ahoja. olina

Mladí si myslí, že staří jsou pošetilí, ale staří vědí, že mladí jsou pošetilí.

Obrázek uživatele Anonym

Inspirace

Pokud hledáte inspiraci, mrkněte sem: www.mujplan.cz třeba se vám něco hodí.

Obrázek uživatele samor2

dýně

Receptů mám spoustu, ale není nad to dát si poradit. Vyzkouším po neděli, zítra jsem klukům slíbila kulajdu
Díky a ahojky

Přeji krásný celý den bez hlupáků a průšvihů
Moje www: www.teta.estranky.cz

Obrázek uživatele Barča

pro samor2 dýně

Mám ráda rychlé,ale vydatné vaření - teď mi vyhovuje ten pan kuchař Babica.Zítra se budu určitě dívat,bude dělat rychlé omáčky.
Tu dýňovou polévku jsem dělala takhle.Do hrnce nakrájenou dýni na kostky,mrkev,celer,petržel na kousky, 1 - 2 brambory,dvě kostky zeleninového bujónu.Vodu tak centimetr nad to.Uvařila jsem to,a takovým ručním mixerem,co může do hrnce,jsem to rozmixovala.Pak jsem do toho přidala trochu šlehačky a jen nechala přejít varem Za 15 - 20 min hotová polévka.
Konzistenci to mělo trochu jako jablečné pyré,ale chuťově moc dobré.A hlavně vláknina a ne moc mastné.Snědla jsem dvě misky a druhé už jsem nemohla.
Když si na Gogle prohlížeči klikneš dýňová polévka,vyskočí ti plno serverů - jen si vybrat.zdravím

Včerejšek je historii.Zítřek tajemstvím.Dnešek je dar.

Obrázek uživatele samor2

dýně

Barči, mám ještě jednu dýni , dělám dýňové zelí, moučníky, kanduji, suším, zavařuji, dělám i marmeládu, ale polévku neumím. Prosím o recept, tedy pokud je to možné. díky

Přeji krásný celý den bez hlupáků a průšvihů
Moje www: www.teta.estranky.cz

Obrázek uživatele Barča

pro Oli

Děláme si tady chuťě,ale já mám na to plný žaludek,dnes jsem dělala polévku z dýně a byla výborná.Jako Babica,rychle,zamíchat jíst.

Včerejšek je historii.Zítřek tajemstvím.Dnešek je dar.

Obrázek uživatele Barča

pomerančová charlotta

Roláda..... 5 vajec
100g pískového cukru
lžička vanilkového cukru
špetka soli
100g hladké mouky
Celá vejce s pískovým a vanilkovým cukrem,špetkou soli ušleháme metlou v horké vodní lázni na hustý,horký krém.Vyjmeme z lázně a šleháme tak dlouho,dokud nevychladne,pak opatrně vmícháme mouku.Plech na pečení vyložíme papírem,potřeme těstem a dáme do předehřáte trouby.Pečeme při 210 st.asi 10 - 15 min.Vyjmeme,překlopíme na pomoučený papír,sejmeme papír,na kterém jsme pekli a na pomoučeném papíře zavineme.Po vychladnutí odstraníme papír vnitřek potřeme horkou pomerančovou zavařeninou,do které jsme přidali trochu rumu / nemusí být /./náhrada- meruňka.

Náplň............. 1 bal.vanilkového pudinku
1/2 l pomerančového džusu
3/8 šlehačky
4 vrchovaté lžičky želatiny
masíčko nakrájené na kousky ze
dvou pomerančů
100g krystalového cukru
frišfolie

Postup
Roládu nakrájíme na centimetrové plátky.Vezmeme takovou střední mísu a vysteleme ji frišfolii,na tu rozložíme ode dna po celém obvodu nakrájenou roládu / pár koleček si necháme na uzavření / ,připravíme si v misce nakrájené na kousky pomerančové masíčko ze dvou pomerančů.

Z pomerančového džusu,krystalového cukru a pudinkového prášku uvaříme podle návodu na sáčku pudink,necháme vychladnout.Pak přes síto propasírujeme.Želatinu namočíme do studené vody,šlehačku pevně ušleháme,vymačkanou želatinu rozpustíme na velmi mírném ohni / nesmí vařit / a společně se šlehačkou vmícháme do propasírovaného pudinku.přimícháme pomerančové masíčko a směs nalijme do připravené mísy.Uzavřeme odloženými plátky rolády a překryjeme fólií.Dáme do mrazáku na 3 hod a na další tři hod.do lednice
DOBROU CHUŤ.

MOJE VYCHYTÁVKY A RADY - Vypadá to složitě,ale věřte není.Dělá to ten popis.Pomerančovou dužinu si připravím den dopředu,oloupu u televize,po měsíčkách,ty rozkrájím na kousky a dám do lednice do misky.Někdy se mi nechce péct roláda,tak koupím dvě, třeba meruňkové.Miska by měla být dokulata,protože charlottu budete vyklápět na talíř a vršek bude tvořit dno.Tak aby tvar byl na tom talíři hezký.
Pokud nebudete něčemu rozumět napište mi na mejl
6x8@seznam.cz Všem chutná,musela jsem ji každý rok ze 7mi let dělat vždy na moje narozeniny do práce.Jde udělat z jakéhokoli ovoce,ale pak musíte dodržet pravidlo vše stejné,tzn. mám jahody,tak jahod.džus,jahodový pudink...

Včerejšek je historii.Zítřek tajemstvím.Dnešek je dar.

Obrázek uživatele Olina

jablíčka

To co popisuješ jsou už vlastně jablka v županu a to je teda dobrota. Já pak dávám místo jadřince domácí marmeládu a lžičku strouhaného perníku. Říkaáme tomu jablkové uzlíky. Jo a na spoj nahoře po namazání vejcem čtvrtku vlašáku. Mňamka!!

Mladí si myslí, že staří jsou pošetilí, ale staří vědí, že mladí jsou pošetilí.

Obrázek uživatele Barča

anonym

Taky ráda tyto jablka,ale mohou být dána taky do lístkového těsta a je to dobrý zákusek.Těsto na čtverečky,rohy k sobě a pomazat žloutkem mňam.

Včerejšek je historii.Zítřek tajemstvím.Dnešek je dar.

Obrázek uživatele Olina

anonym

To mě zaujalo. Ale chci se optat - při vyndavání jadřince se to jablíčko prokrojí skrz? Jestli ano, nevyteče nebo nevypadne z něj ta náplň když ho pak zvednu?

Mladí si myslí, že staří jsou pošetilí, ale staří vědí, že mladí jsou pošetilí.

Obrázek uživatele Anonym

Není to koláč

V zimě si ráda pochutnám na pečených jablkách. Můžeme je péct se slupkou nebo bez. Z jablka vykrojím jádřinec a do vzniklého otvoru dám podle chuti hrozinky, sekané ořechy, trochu džemu nebo medu. Pod jablíčko dám kousek másla a upeču v remosce nebo na plechu v troubě. Je dobré posypat ho skořicí. Je to rychlé, nenáročné a dietní.

Obrázek uživatele Olina

koláč

Mám přemíru jablek a tohle je skvěle jednoduché. Určitě to skusím. Díky.

Mladí si myslí, že staří jsou pošetilí, ale staří vědí, že mladí jsou pošetilí.

Obrázek uživatele redakce

Rychlovky - rychlé recepty

Tak jsme nedávno objevili na http://www.stream.cz/kategorie/62-cooking-show video-recepty na rychlovky.

Na ukázku třeba jeden rychlý recept, jak připravit Jablečný koláč, mňam, mňam:


Administrátoři a redaktoři portálu Svět seniorů.

Pokud máte jakékoliv dotazy či problémy, neváhejte nás kontaktovat - nejlépe soukromou zprávou.

Přejeme všem krásný den

Obrázek uživatele samor2

pečení víkend

Mně to nenapadlo, ten recept jsem našla na internetu, ale už nevím, které to byly stránky.
http://cz.youtube.com/watch?v=OUm-oikTbyE&feature=related
samor2

Přeji krásný celý den bez hlupáků a průšvihů
Moje www: www.teta.estranky.cz

Obrázek uživatele petulec

Díky, samor2, přesně tak,

Díky, samor2,
přesně tak, dostala jsem chutě, jak jsem si četla o těch švestkách :)

Ten štrůdl s hruškama je výborný nápad. Nejprve jsem myslela, že to bude na sladko jako s jablíčkama, ale takhle by mě to nenapadlo. Musí to být dobrota. Určitě to brzo vyzkouším.

Můj blog o kosmetice Oriflame: www.OriflameBlog.cz
Můj osobní blog (zatím) převážně o autismu a bezdomovectví: petra.canik.cz
E-mail: petra (zavináč) canik.cz

Obrázek uživatele samor2

pečení na víkend

Koukám, že jsi dostala při čtení našich příspěvků chuť na něco dobrého
Nevím, jestli bude toto to ořechové. Ale nedávno jsem vyzkoušela - štrůdl s hruškami. Udělala jsem pouze jednu nohavici a druhé dvě tradičně jablkové. A... o tu s hruškami jsme urputně bojovali. Tak a nyní jak na to. Listové těsto rozválíme jak na tradiční štrůdl. Poklademe na plátky nakrájené hrušky (je potřeba aby byly zralé NE TVRDÉ). Trošinku posypeme pepřem a posypeme strouhanou Nivou, nebo ji můžeme nakrájet na plátky. Smotáme, potřeme rozšlehaným vajíčkem a upečeme. Nejlepší je ještě vlažný, ale studený je také vynikající.
Pokud budeš mít odvahu se do toho pustit, přeji dobrou chuť. samor2

Přeji krásný celý den bez hlupáků a průšvihů
Moje www: www.teta.estranky.cz

Dnes je:
Středa 25. 03. 2020

Svátek má:
Marián

Blahopřejeme!

Vychytávky

Poslední komentáře v diskuzích

dárek k výročí svatby

 Nemáte zač. Ať se Vám let také líbí. ...

dárek k výročí svatby

 Dobrý den, pane Houdku. Děkuji za Vaši reakci. Manželka má moc ráda jižní Čechy, takže uvažuji ...

dárek k výročí svatby

Dobrý den, předem gratuluji ke krásnému výročí i k rozhodnutí zakoupit let balonem. Z vlastní zkušen ...

dárek k výročí svatby

Dobrý den, předem gratuluji ke krásnému výročí i k rozhodnutí zakoupit let balonem. Z vlastní zkušen ...

Pokec, začínající na P

 Pomřeli jsme, jasná zpráva,redakce  prostor nedává.Loučíme se, jinam jdeme,sbohem Jarmilo ...

Poslední komentáře v blozích

Poznávejme nebezpečí druhého světa 3

Svatební seznam stolujících štamgastů, spiťařů, schválen. Se stávající slavností, sousedi shromážděn ...

Poznávejme nebezpečí druhého světa 3

  ...

Poznávejme nebezpečí druhého světa 3

Špatné, špatné. Spisek sama spisuji? Strašná šichta, šlamastyka. Splatí se? Šamstr šlapal se špac ...

Kdo je právě online

Momentálně je online 0 users a 2 hosté.

Partneři
Světa
seniorů

Oficiální partner Světa seniorů: PlusDesign.cz Oficiální partner Světa seniorů: Point S - Evropská síť profesionálních pneuservisů

Souhrnné RSS: Aktuální články | Nové zprávy | O čem diskutujeme | O čem píšeme?

| | Mapa webu

© 2007 PLUS DESIGN & MARKETING s. r. o. | O provozovateli | Reklama na našem webu | Partneři | Nápověda | Používáme náhledy Thumbshots

Plus-Design