Když máme tu krizi, zakládám dikusní příspěvek na předání receptů s co nejmenšími finančními náklady. Recepty by měly být velmi levné. Začínám.
Oběd - rychlá polévka, knedlíková pizza, zeleninový salát (okurek)
Polévka - na tuku uděláme světlou jíšku, přidáme vejce, zamícháme,dále dvě hrsti zeleninové mražené směsi, (hrst pohanky, vloček, nemusí být), kostku masoxu a přelijeme vodou . Za 15 min. uvařená.
Knedlíková pizza - knedlík nakrájíme na kostky, které na tuku opečeme dorůžova, zalejeme dvěmi rozšlehanými vejci se solí, když je zespodu opečená, připravime si plochý talíř, vyklopíme na talíř, a sesuneme zpět na pánev dodělat druhou stranu. Pomocí talíře nám zůstane pizza pěkně kulatá. Obložíme rajčaty,bohatší mohou zasypat sýrem, příp do knedlíků přidat zbytky masa, uzeniny apod. Zeleninový salát.
Večeře - topinky s rybami v tomatě. Klasická topinka, hodně česneku, nahoru rybičky v tomatě, ozdobíme zeleným a je to. K tomu čajíček a jsme napapaný (též prevence proti roupům)
Dobrou chuť! Zdravím!
Včerejšek je historii.Zítřek tajemstvím.Dnešek je dar.
Dnes je:
Pátek 24. 11. 2023
Svátek má:
Emílie
Blahopřejeme!
Souhrnné RSS: Aktuální články | Nové zprávy | O čem diskutujeme | O čem píšeme?
| | Mapa webu
© 2007 PLUS DESIGN & MARKETING s. r. o. | O provozovateli | Reklama na našem webu | Partneři | Nápověda | Používáme náhledy Thumbshots
samor2
4. Června 2009 - 17:55 — melodyVěrko, já květy kosmatice smažím každé předletí, fakt je to pro nás pochoutka. Doporučuji aspoň zkusit.

***********************************
ˇ♥ SRDEČNĚ ZDRAVÍM! ♫
černý bez
3. Června 2009 - 16:44 — samor2KOSMATICE
Je to vlastně bezinkový květ v těstíčku jako na pařížský řízek: celé květy pečlivě očistíme od různých broučků a namáčíme do připraveného těstíčka. Do rozpáleného oleje je klademe vcelku, stopkou nahoru. Po chvilce smažení stopku nůžkami odstřihneme a kosmatici obrátíme.
A co kosmatice? Jako děti jsme je moc rádi neměli, ale dneska je to pro mě pochoutka: Oprané květy černého bezu obalíme v těstíčku (je dobré nechat u květů asi centimetrovou stopku- lépe se s nimi pak manipuluje) a osmažíme na rozpáleném oleji na pánvi.
Těstíčko: vajíčko, hl. mouka, mléko, sůl, pro lepší chuť můžeme přidat trochu nastrouhaného sýra. Dobrou chuť
pokud vyzkoušíte, dejte vědět - samor2
Přeji krásný celý den bez hlupáků a průšvihů
Moje www: www.teta.estranky.cz
Barči
31. Května 2009 - 18:23 — melodyDíky za skvělý tip na nenáročný oběd.

***********************************
ˇ♥ SRDEČNĚ ZDRAVÍM! ♫
recept za kačku
31. Května 2009 - 18:10 — BarčaKoupila jsem krásné květáky za pár kaček. Květák uvařím v osolené vodě, pak mačkadlem na brambory pomačkám. Do vymazané mísy, pekáče aj. položíme vrstvu květáku, na to zbytky uzenin pokrájené na malinké kousičky / zbyly nám z minulého týdne z oslavy a zavazely v mrazáku / , na to pórek a žampióny .Vložím do trouby a po 10 min položím nahoru pár plátečků másla a zaliju vajíčky rozšlehanými v osoleném mléce.Peče se do růžova - kdo chce může nakonec zasypat sýrem - DOBROU CHUŤ.
Včerejšek je historii.Zítřek tajemstvím.Dnešek je dar.
Baruš
22. Března 2009 - 20:10 — OlinaNezapomenu, neboj, ale koláč už není. Mlaďoši se na něj vrhli (a já jim pomohla). Já jsem dala nejdřív troubu na slabo, aby se máslo vsáklo, než se to opeče a bylo to dobrý.
Mladí si myslí, že staří jsou pošetilí, ale staří vědí, že mladí jsou pošetilí.
pro Oli
22. Března 2009 - 20:03 — BarčaNic si z toho nedělej.Člověk se stejně pořád celý život učí. Nejlépe formou chyb a omylů. Příště určitě na máslo nezapomeneš.zdravím
Včerejšek je historii.Zítřek tajemstvím.Dnešek je dar.
Koláč
22. Března 2009 - 19:50 — OlinaHelo, tak už ho mám stažený a příště bude tvůj jogurtový koláč. Mňam.
Mladí si myslí, že staří jsou pošetilí, ale staří vědí, že mladí jsou pošetilí.
to jsou chutě po ránu!
22. Března 2009 - 9:55 — goskaZdravím všechny, to jste mi zase udělaly chutě po ránu. Ještě štěstí, že jsem se nasnídala, jinak bych se hned dala do pečení koláče. Ale ten jsem si upekla už včera, je trochu jiný, jogurtový, ale dobrý.
Jogurtový koláč
2 bílé jogurty, 1 kelímek cukru, 2 kelímky polohrubé mouky, prášek do pečiva, 2 vejce, vanilkový cukr smícháme dohromady a nalijeme na vymazaný a vysypaný plech. Nahoru dáme jakékoliv ovoce, posypeme drobenkou a upečeme. Správně by se měly dát maliny nebo jahody, ale já jsem to zkoušela s jablky, která jsem posypala skořicí a přidala pár hrozinek. A není to špatné s loupanými švestkami.
Jenom nevím, jestli jsem tento recept už jednou nenapsala, pokud ano, omlouvám se. Helena
chleba se sádlem
21. Března 2009 - 23:59 — samor2Máš pravdu chleba se sádlem a domácím. To jsem měla spolupracovníka a ten radil co k večeři. Jeden den - chleba se sádlem a cibulí, druhý de místo cibule požitku, další den hořčici atd.
A Zdenko (asi správné jméno) přihlaš se, nebuď anonym.
samor2 - věrka
Přeji krásný celý den bez hlupáků a průšvihů
Moje www: www.teta.estranky.cz
nezdravé
21. Března 2009 - 23:52 — OlinaNo jo nezdravé... A všmli jste si, že všechno dobré a příjemné je nezdravé a špatné nebo nemravné? Proto jsou svatí svatí.
A ještě Baruš: dělala jsem ten hrníčkový koláč a musím se přiznat, že jsem zapomněla na to máslo, jelikož bylo v chladu. Vzpomněla jsem si, až bylo všechno navrstvené. Tak jsem ho dala celé navrch, okamžitě se rozpustilo a koláč je ňamózní. Jen tam příště asi nedám ten prášek, přijde mi, že ty jablka stejně nezvedne. Zkusím, porferuju.
Mladí si myslí, že staří jsou pošetilí, ale staří vědí, že mladí jsou pošetilí.
chleba se sádlem
21. Března 2009 - 23:42 — Anonymteda to mě dostalo,chleba se sádlem a navrch cibule-to je naše nejoblíbenější jídlo/chleba musí být měkký a sádlo máme domácí/.je to tak dobré a tak nezdrave.denka
Universální koláč
20. Března 2009 - 10:46 — Barčaještě jeden koláč - rychlý, levný, bez nádobí a dobrý
35 dkg polohrubé mouky, 10 dkg cukru, 1 prášek do pečiva, 2 celá vejce, špetka soli, 2 dcl mléka, 1/8 rozpuštěného másla, / nebo olej /
Vše zamícháme na hustší kaši a rozetřeme na vymaštěný plech. Poklademe jakýmkoli ovocem a posypeme drobenkou.Pečeme v troubě při 200 st. dozlatova.
Včerejšek je historii.Zítřek tajemstvím.Dnešek je dar.
Koláč
19. Března 2009 - 13:21 — samor2Baršo, je bezvadný, právě jsem ho nakrojila, je ještě trošičku vlažný. Za chvíli tu nám syna s vnukem a uvidíme, co na to řeknou. Ten recept jsem měla tak nahrabaný, ale nakonec jsem to dala hohromady.
Udělala jsem ho z jeden a půl dávky a mám toho plný velký plech. Jablíčka jsem hodila do robotu, nechtělo se mi zdržovat krájením, takže byly na drobnější kousky a nešetřila jsem s nimi, mám jich dost. místo nakrájeného másla jsem máslo rozpustila, nastrouhané jsem dala až nahoru. Pudinkovou část jsem udělala ze dvou pudinků. Napřed jsem rozvařila asi tak 3-4 jablíčka (to co mi zbylo z přípravy těsta) přidala cukr a trochu kyseliny citronové (neměla jsem citron) rozmixovala a teprve do této směsi vlila rozmíchaný pudink. Člověk si musí umět pomoci, když něco chybí. Akorát podruhé ty hrozinky namočím do rumu. Já jsem to alespoň trošku rumem pokapala.
Ahojky Věrka
k tomu
a budeme se koukat do okna, jak sněží
Přeji krásný celý den bez hlupáků a průšvihů
Moje www: www.teta.estranky.cz
jablečný koláč
19. Března 2009 - 11:40 — BarčaSpěcháte, nechce se vám šlehat, míchat, potřebujete rychle stvořit nějaký koláč ke kafíčku ?
Nabídnu vám rychlý koláč. Vypadá,že je to pracné,ale není,pracné je jen to psaní.Je poměrně levný,protože kdo nemusí kupovat jablka utratí akorát za máslo.To ostatní se doma najde.Žádné velké nádobí.
1 hrnek hrubé mouky , 1 hrnek dětské krupičky, 1 hrnek pískového cukru, 1 prášek do pečiva = tyto směsi nasucho smícháme v míse.
Jedno celé máslo./ máslo máme v chladničce,nebo chvíli v mražáku , líp se s ním pracuje /
V druhé míse nakrájíme na plátky oloupaná jablka / asi 1 kg / a smícháme se skořicí a cukrem / pokud jsou jablka sladká, doporučuji cukr vůbec nedávat / / kdo chce může přidat rozinky , ořechy /
Vymažeme ztuženým tukem,nebo máslem koláčovou formu,ale hodně,musí na ni zůstat kousky tuku.
Do vymazané mísy nasypeme 1/3 suché směsi / nejlépe zase použijeme hrnek / na suchou směs poklademe přichystaná jablka a nahoru položíme 4-5 plátkú másla, dále další 1/3 suché směsi,jablka,máslo a nakonec poslední třetina suché směsi,kde můžeme , nebo nemusíme dát pár připravených jablek na ozdobu.Na tuto poslední vrstvu poklademe zbytek másla. / mi se osvědčilo nastrouhat ho na jemném struhadle, po celém koláči / Je ho kopec, ale to asi spojí pak veškeré ingredience. Pečeme ve vyhřáté troubě dozlatova na 200 st. zhruba 40 min.
Horký koláč přelijeme - 300 ml vody,7 lžic cukru,šťávu z jednoho citronu a jedno nastrouhané jablko svaříme,když zavaří přidáme jeden vanilkový pudink,který jsme rozmíchali ve 100 mi vody.Necháme přejít varem a lijeme na horký koláč.
Necháme vychladit a dobrou chuť. / Vychlazený je lepší / My jsme si to ještě vylepšili přidáním ušlehané šlehačky , ale nemusí to být.
Včerejšek je historii.Zítřek tajemstvím.Dnešek je dar.
to znám
2. Března 2009 - 23:22 — OlinaTo je normální "zemlbába", česky žemlovka. Je to moc dobré, když to udělám, zeťák by celý plech spoucal nejraději sám. Já vám navrhnu zase něco slaného. Nastrouhat čtyři velké syrové oloupané brambory, nakrájet dvě housky, osolit, opepřit a dobře promíchat. Houska by se měla rozpustit ve vodě z brambor. Pak do toho zamíchat dvě vajíčka. Pomastit plech a na něj dělat placičky. Šup do trouby a péct do zlatova. Není to bramborák, ale něco podobného. Můžete vylepšit třeným česnekem, na drobno nakrájenou uzeninou nebo slaninkou. I kořenit můžete podle chuti. Je to dobré samotné i jako příloha k masku.
Mladí si myslí, že staří jsou pošetilí, ale staří vědí, že mladí jsou pošetilí.
levné jídlo
2. Března 2009 - 19:34 — BarčaTak si zase dneska zavaříme.Máte chuť na něco sladkého a nechce se vám stát dlouho u plotny a utratit zbytečně peníze ? Zkuste tento recept. Nakrájíme ne plátky veku , vymažeme plíšek a vysypeme strouhankou.Plátky veky namočíme v mléce a klademě těsně vedle sebe na plíšek. Když je plný, polejeme veky kapkou másla na každý a nakrájíme na veky jablíčka,posypeme cukrem,skořicí a rozinkami , poklademe další vrstvou namočených plátkú veky,pokapeme máslem a dáme do trouby.Po čtvrt hod. zalejeme mlékem s rozvedlanými vejci 1,2,....Upečeme a - Dobrou chuť. Vypadá to na talíři jako chudí rytíři , ale tito jsou trochu vylepšení.
Včerejšek je historii.Zítřek tajemstvím.Dnešek je dar.
zpracování jablek
23. Února 2009 - 9:21 — samor2tento recept mám mnohokrát vyzkoušený - rychlé pohoštění
Zahalené selské dívky – kluci v akci
Snadný a vynikající norský moučník, navíc nosí něžný a poetický název. Stejně jako dívky, tak i dezert je zahalen tajemstvím. Než vaše lžička a chuť odkryjí vrstvu šlehačky, netušíte, že prostá strouhanka v jemně zkaramelizovaném stavu s podušenými jablky chutná víc než skvěle!
6 jablek, 12 lžic strouhanky, 12 lžic cukru, 4 lžíce másla, 250 ml smetany ke šlehání
kousek celé skořice, lžíce mleté skořice
Šlehačku ušleháme dotuha a uložíme ji do lednice.
Z jablek odstraníme jádřinec, nakrájíme je na kostičky, vložíme do hrnce, podlijeme trochou vody, vsypeme 2/3 cukru, celou skořici a směs povaříme do zhoustnutí.
V pánvi rozpustíme máslo, vmícháme cukr, necháme jej rozpustit, vmícháme strouhanku a orestujeme. Necháme vychladnout, stejně tak podušená jablka.
Do pohárů vrstvíme jablka, strouhanku, šlehačku, a to vše ještě jednou zopakujeme
PS: já osmažím strouhanku na sucho a až potom přidám máslo, víc to voní a není přepálené
věrka
Přeji krásný celý den bez hlupáků a průšvihů
Moje www: www.teta.estranky.cz
škvarkové placky
20. Února 2009 - 12:23 — OlinaTo může být dobrota, ale mě ty škvarky nikdy nezbývají, nechávám je v sádle, rodinka tvrdí, že to nejlepší na sádle, když jsou v něm škvarečky. Ale tady prodávají škvarky samotné, tak to někdy zkusím.
K vínku jsou dobré také "třísky". Dělám je z jednoho tvarohu (250 g), jedné Hery (250 g) a 250 g polohrubé mouky. Vypracuje se těsto, rozválí a rádýlkem nakrájí. Na plechu se kousky potřou vajíčkem, posypou solí a buď paprikou nebo drceným kmínem, nebo mákem, nebo nějakým dobrým kořením. Plech není třeba mazat, těsto je mastné dost. Je to daleko lepší než kupované "furtžerky" (od toho, že když jsou na stole, tak se "furt žerou"). Z tohohle těsta ale můžete dělat i štůdl, sladké i slané šátečky s náplní. Je to takové univerzální těsto.
Mladí si myslí, že staří jsou pošetilí, ale staří vědí, že mladí jsou pošetilí.
škvarky
8. Února 2009 - 23:53 — Barčazkusíme,může to být fakt dobré zdravím
Včerejšek je historii.Zítřek tajemstvím.Dnešek je dar.
Co se škvarky
8. Února 2009 - 23:40 — AkčibabPokud si doma škvaříte sádlo a hojně ho papáte, což je náš případ, tak vám zbývají škvarky, neb do sádla si dáte zatuhnout jen část. Pak mám pro vás prima řešení co s nimi- je to nejen levné, ale i nenáročné na přípravu a velmi chutné.
10 dkg škvarků rozemletých na masovém strojku( mám nástavec s většími dírami)
20 dkg hladké mouky
l vejce
sůl, sladká paprika, kmín ( podle chuti , lepší je více než méně)
Z těchto věcí na vále s přidáním vody vypracujete těsto, to poznáte, nesmí být ani řídké ani tuhé, tak aby šlo vyválet. Vyválíte placku silnou asi jako na linecké, rádýlkem nakrájíte proužky a dáte upéci do trouby, dávám horký vzduch asi 190 st. a pečete, až trochu zhnědnou( někdo tomu říká zrůžoví.) Po vychladnutí možno konzumovat. Oni se tím teplem tak trochu nafouknou, takže jsou to vlastně slané křupavé tyčky. Výborné i k vínu. Dana Dagmara
Trpělivost přináší růže
pro samor2
1. Února 2009 - 14:17 — Barčano holt ,kdo umí, umí, a kdo neumí,čumí zdravím
Včerejšek je historii.Zítřek tajemstvím.Dnešek je dar.
bramborové šišky
17. Ledna 2009 - 17:25 — samor2Dělávala jsem bramborový knedlík ve tvaru šišky -tedy klasika. To byl knedlík jako příloha. Bramborové šišky (u nás se říká šulánky) jsem dělala pouze na sladko. Nyní už hezkých párrlet zpátky pouze šulánky. Když je mám uvařené, mohu je použít na sladko i na slano. Vnuk ten vždycky chce " ty dlouhý bambory". Když náhodou zbude jich pár, tak na jednu porci, tak je nakrájím na kolečka, osmahnu cibulku, přidám ještě třeba kousek salámu, pórek, mrknu do ledničky, co zbylo a zaleji vajíčkem. A hned mám snídani nebo večeři pro dva.
Věrka
Přeji krásný celý den bez hlupáků a průšvihů
Moje www: www.teta.estranky.cz
Bramborové šišky
17. Ledna 2009 - 15:05 — AkčibabDám ti Barčo, a to nejen tobě, ještě jeden recept na ty bramborové šišky.Říkáme jim šišky na slano a rodina je miluje. Jedná se samozřejmě o klasické bramborové šišky, ale to jiné je v tom, že po zavaření, ještě mokré, je vhodím do kastrolu ve kterém je osmažená strouhanka, přikryju poklicí a kvedlám a kvedlám všemi směry. Struhanka šišky pěkně obalí, pak jen na talíři poleju omastkem. A je to fakt dobré, myslím že to slané zachutná i pánům, co na ta obyčejná jídla moc nejsou a mají raději kus masa. Zdraví Dana Dagmara
Trpělivost přináší růže
levná jídla
17. Ledna 2009 - 1:07 — BarčaVychoval mě otec a ten s jídlem žádné štrachy nedělal.Přesto mi od něho chutnalo.
Oběd : polévka česnečka - opekl se na kostky pokrájený chleba a dal na stůl do mísy.Každý dostal do talíře 1 vajíčko, lžičku sádla a 3 stroužky utřeného česneku.To vše se zalilo převařenou osolenou a okmínovanou vodou.Dnes by se místo soli mohl přidat masox. s chlebíčkem to bylo mňam. Dále mi chutnaly vždy šišky s makem , ale taky s brezlemi, to je po našem po ostravsku osmažená strouhanka smíchaná s cukrem.
Večeře : Špenát , vajíčko a u nás se k tomu dělaly pro věčně hladné krky amolety.Na talíři se to hezky naaranžovalo a i to chutnalo.
Včerejšek je historii.Zítřek tajemstvím.Dnešek je dar.
vaření
16. Ledna 2009 - 23:54 — Anonympěkně jste uvařily. zítra budou kroketky od Dana Dagmara. Díky.Márinka.
Kmínová polévka
16. Ledna 2009 - 23:20 — AkčibabJe to tak, udělá se kmínová jíška. A polévka je opravdu chutná, je hned hotová, levná a to si na ní cením nejvíce. Zdraví Dana Dagmara
Ještě dodám, že kmín musí být celý.
Trpělivost přináší růže
polévka
16. Ledna 2009 - 21:29 — OlinaTa kmínová polévka mě zaujala. Rozumím dobře, že se udělá taková kmínová jíška? Ten kmím je drcený nebo celý? A tu zavářku já dělám podobně z vejce a hrubé mouky, osolím, ochutím trochou pepře a muškátového květu. Po tom se pak dělají rodince boule za ušima.
Mladí si myslí, že staří jsou pošetilí, ale staří vědí, že mladí jsou pošetilí.
Levné chutné
13. Ledna 2009 - 23:52 — AkčibabAle jestli zdravé, tak to nechám na vás.
Polévka kmínová : na kousku tuku zprudka opeču kmín, zahustím hladkou moukou, zaliji vodu, osolím, vařím s masoxem - pro kluky ještě k tomu zavařím pucky - t.j.v hrnku rozšlehané vejce s moukou , ze vzniklého těstíčka vykrajuji lžičkou kousky a házím povařit do polévky
Hlavní chod - krokety se špenátem : den předem uvařené brambory ve slupce oloupu a na hrubším struhadle pokrájím, přidám vejce, na struhadle pokrájený kousek měkkého salámu ( ne půl kila !!!), osolím a s polohrubou moukou vypracuji těsto, upravím ho do šišky a z té krájím jednotlivé plátky- krokety, ty pak vtlačím do talíře se struhankou a tak obalím z obou stran. Strouhanka se krásně přichytí a takto zpracované krokety osmažím. Podáváme teplé ( ne horké )spolu s klasicky uvařeným špenátem
Levná večeře - chleba s doma vyškvařeným sádlem a tence na kolečka nakrájenou cibulí - nezapomeneme osolit
Zdraví Dana Dagmara Dobrou chuť
Trpělivost přináší růže
dobrou chuť
13. Ledna 2009 - 22:55 — samor2obrazky-citaty.cz a iXko.cz
Přeji krásný celý den bez hlupáků a průšvihů
Moje www: www.teta.estranky.cz
zelí a nudle
7. Ledna 2009 - 22:45 — samor2to dělám buď
čerstvé zelí pokrájím, trošku posolím a nechám odstát.Mezitám uvařím flíčky (nejlepší jsou domácí). Na trošce oleje osmažím dosvětla cibulku a přidám zelí, nechám změknout, přidám flíčky, osolím a opepřím
nebo
uvařím flíčky, dám zesklovatět anglickou slaninu, přidám flíčky, nechám prohřát a přidám kysané zelí
Přeji krásný celý den bez hlupáků a průšvihů
Moje www: www.teta.estranky.cz
zapečené
7. Ledna 2009 - 22:41 — OlinaNaše oblíbené jídlo jsou zapečené brambory s čímkoli, co je doma a co komu chutná. Může to být uzenina, ale ta tam být nemusí, nebo zeleninová paprika, rajčata, květák, brokolice, nebo cibulka, pórek, trochu to okořenit, osolit, navrch nastrouhat sýr, pokud je a ke konci zalít rozšlehaným vajíčkem, když je chuť. Někde se tomu říká francouzské brambory, ale ty mají určitě přesný recept, tohle je co dům dal. Zapečené těstoviny ale taky milujeme. A co se týká zapečených toustů, není lepší pohoštění, to teda máš pravdu. Hosti jsou potěšeni, že se jim tak věnuješ, žes to vyrobila a zapekla a ono je to fakt dobré.
Mladí si myslí, že staří jsou pošetilí, ale staří vědí, že mladí jsou pošetilí.
pro goska
7. Ledna 2009 - 22:31 — BarčaNo vidíte,jak se nám to pěkně rozjelo.Ten tvůj recept může být fajn,já dělám zelí z nudlemi a můžu se po tom utlouct. zdravím
Včerejšek je historii.Zítřek tajemstvím.Dnešek je dar.
knedlíky
7. Ledna 2009 - 21:16 — samor2Já jsem houbová. Do těch knedlíků přidat podušené houby. To je bašta.
a když jsme u smaženek, tak nakrájím krajíce chleba , uprostřed vykrojím kolečko. Chleba dám na pánev a do otvoru vyklepnu vajíčko anebo dám plátek paštiky - hotové ozdobím, co dům dal
Zapékanky
Toto je naše oblíbené jídlo. Zní to vznešeně, ale dělám ho, když potřebuji vyčistit lednici a zbavit se různých zbytků. Nakrájím půlkrajíčky chleba, nebo plátky veky nebo rohlíky na větší šikmé proužky. Potřu tím co mám v ledničce - paštika, máslo, sýr atd. čím víc druhů tím je zajímavější výsledek a ozdobím zbytky salámu, masa, sekané, ryb a opět čím víc tím lepší, mohou se přidat plátky uvařeného vejce a různá zelenina. UPOZURŇUJI - likviduji zbytky. Nakladu na plech a posypu sýrem. Dám zapéct a pak ozdobím třeba kečupem,
Zápékanky dělám ikdyž má třeba přijít návštěva. Nachystám a dám do troby. Pak stačí na chvilku opustit gril. A návštěva si myslí , co jste pro ni dobrého nevymysleli a vy zatím pouze vyčistili ledničku.
Přeji krásný celý den bez hlupáků a průšvihů
Moje www: www.teta.estranky.cz
taky za kačku
7. Ledna 2009 - 20:16 — goskaTento recept jsem si kdysi dávno vystřihla z nějakého časopisu a i když to na první pohled tak nevypadá, je to chutné.
Těstoviny s růžičkovou kapustou
Růžičkovou kapustu dám do vroucí vody a povařím asi 5 minut. Na pánvi rozpustím kousek nakrájené slaniny a na ní orestuju kapustičky, jen krátce. Do vymazané zapékací mísy dám vrstvu těstovin, na ni vrstvu kapustiček a zasypu strouhaným tvrdým sýrem. Nahoru přijde zbytek těstovin a sýra. Zapeču asi 10 min. v troubě. Já to dělám v remosce. K tomu je dobré kysané zelí. Dá se přidat i koření, např. vegeta, já dávám česnekovou sůl. Těstoviny jsou samozřejmě uvařené, dají se použít i zbylé od předešlého dne.
Vybírám si hlavně taková jídla, která jsou brzy hotová a nejsou složitá.
pro Oli
7. Ledna 2009 - 13:27 — BarčaPotvrzuje se pravidlo - sto kuchařek, každá vaří jinak. Dáš 100 kuchařkám za úkol uvařit např. svíčkovou. Každá bude mít jinou chuť i když budou mít kuchařky úplně stejné ingredience k dispozici.
Ale stejně je to fajn, protože já ráda vařím a zkouším nové recepty , teď si chci udělat kuřecí prsa podle p,Babici, ale to nepatří sem do levných receptů.
Ještě k té knedlíkové pice.Po přidání vajec už nesmíme míchat. !!
Ty smaženky si děláme občas na večeři, ale z chleba normál. obalíme v rozšlehaném vajíčku se solí a usmažíme.Obložíme zeleninou. Lze to i na sladko, třeba ve skořicovém cukru, ale já sladké nemůžu a mužskej nemusí, stejně , když nemá maso není najedenej.
Včerejšek je historii.Zítřek tajemstvím.Dnešek je dar.
pro Barču
7. Ledna 2009 - 10:54 — OlinaMenu - bezva!
U nás se tomu vajíčku říká falešný mozeček a tu jíšku můžem udělat na cibulce. Nějdřív osmahneme nakrájenou cibulku a na ní ten zbytek jak píšeš. Těm knedlum říkáme sedlácká nebo selská omeleta a zkuste ji místo s knedlíky s vařenými bramborami. Jen ty topči si nedělám, abych si nevylomila korunku ze zubu. Ale dělám si něco jako smaženku. Na trochu omastku dám krajíc staršího chleba. Když se z jedné strany mírně opeče, vyndám, na pánev naleju rozkvedlané vejce a hned ještě do tekutého plácnu ten chleba opečenou stranou navrch. Když se vejce usmaží, otočím na talíř, osolím, opepřím, opaprikuji a k tomu nakládanou zeleninu. Ale vejce jím tak nejvýš dvakrát do týdne, ne za den. S pozdravem DOBROU CHUŤ, Olina
Mladí si myslí, že staří jsou pošetilí, ale staří vědí, že mladí jsou pošetilí.
Barčin oběd za kačku
7. Ledna 2009 - 7:39 — vlastaK Barčině obědu za kačku:
Bezva, zase změna.
P0LÉVKA: Je téměř stejná jako když to znám, a přidal se dá podle chuti nabo co dům dal. Když je to pro mě, tak klidně vynechám jíšku protože já přiberu i při čtení kuchařské knihy, a myslím, že je i tak chutná. (Doporučuji místo Masoxu od Vitany raději to stejné od Maggi. Kdo porovná pochopí)
OBĚD: No já čumím :-) Co jsem na světě tak znám knedlíky z vajíčkem, a předpokládám, že není človíčka co je nezná. Takto jsem to ještě ani neslyšel. Předpokládám, že to chuťově bude stejné, nebo velmi podobné, ale už jen pro změnu rozhodně zkusím.
VEČEŘE: S dovolením doplním. Kdo potřebuje vápník, tak rybičky v tomatě zamíchá ještě s nízkotučnýn (celkem levným) tvarohem a dochutí podle svého. Je to dobré jako běžná pomazánka na chleba, i na topinku. Odporník na výživu by jistě nebrblal.
Dobrou chuť všem
PS: S řádkováním já problém nemám, ale pokud vás něco bude zlobit, napište. Společně vyřešíme na počkání, nejpozději do ří dnů :-)))
do úvodu patří - NA
6. Ledna 2009 - 23:00 — BarčaDo úvodu patří - NA NÁVRH VLASTY - omlouvám se za chybu. Chtěla bych vyzvědět - Dělá mi zde trochu neplechu řádkování . Je to jenom má chyba,nebo s tím máte někdo potíže též ??? zdravím
Včerejšek je historii.Zítřek tajemstvím.Dnešek je dar.