Máte vyzkoušený léčivý recept? Podělte se o něj i s ostatními. Věrka
Přeji krásný celý den bez hlupáků a průšvihů
Moje www: www.teta.estranky.cz
Dnes je:
Pátek 24. 11. 2023
Svátek má:
Emílie
Blahopřejeme!
Souhrnné RSS: Aktuální články | Nové zprávy | O čem diskutujeme | O čem píšeme?
| | Mapa webu
© 2007 PLUS DESIGN & MARKETING s. r. o. | O provozovateli | Reklama na našem webu | Partneři | Nápověda | Používáme náhledy Thumbshots
Baruš - a pí. Vlastě
6. Května 2010 - 14:23 — melodyDíky za vložené recepty. Snažím se žít zdravě podle mých možností. Zaujal mě v těch receptech Vaječný koňak.
***********************************
ˇ♥ SRDEČNĚ ZDRAVÍM! ♫
něco pro zdraví
5. Května 2010 - 23:54 — BarčaNa závěr vám poradím kúru na pročištění krve
a oživení pleti: Po dobu šesti týdnů jíte šest nastrouhaných
mandlí a jedno jablko (vždy ráno
před snídaní), po šesti týdnech si uděláte půl
litr vaječného koňaku a jednu deci denně vypijete.
Pak tu mám ještě omlazující koktejl pro
krásu: 150 ml mrkvové šťávy, 150 ml polotučného
mléka, 35 g oloupaných mandlí, 3 lžičky
obilných klíčků – vše rozmixovat a vypít. A ještě
jeden tip ze zásoby mých tajných receptů – vizalizační
koktejl: Rozmixujte 300 ml pomerančové
šťávy, 1 žloutek, 1 polévkovou lžíci obilných
klíčků, 2 lžičky arašídového oleje, 1 polévkovou
lžíci medu a vypijte. Milé dámy, s chutí
do toho, jsem tu pro vás, těším se na vaše dotazy.
Vaše Vlasta Libotovská.
Včerejšek je historii.Zítřek tajemstvím.Dnešek je dar.
omluva
4. Června 2009 - 9:43 — samor2Omluva ještě jednou - nebyla jsem přihlášená, proto anonym - naštěstí jsem se podepsala
samor2-věrka
Přeji krásný celý den bez hlupáků a průšvihů
Moje www: www.teta.estranky.cz
oprava a omluva
4. Června 2009 - 9:39 — AnonymOli, omlouvám se , že jsem použila Tvůj recept, ale je to má vina. Chtěla jsem rychle něco vložit a zkopírovala jsem přitom Tvůj recept, který mám připravený na vyzkoušení.
Správně tam mělo být:
ANEBO
BEZOVÝ SIRUP
Cukr s vodou svaříme a necháme vychladnout, aby to bylo vlažné, přidáme květy bezu, kyselinu citrónovou a na kolečka nakrájený citron a necháme 1 den uležet. Pak to sléváme do láhví a ukládáme do temna. Je to sirup, takže se ředí jako klasická šťáva
Receptů na sirup je velmi mnoho, tento mám ale opravdu vyzkoušený
samor2-věrka
Věruš
4. Června 2009 - 9:24 — OlinaPodívej se na 26. dubna!
Mladí si myslí, že staří jsou pošetilí, ale staří vědí, že mladí jsou pošetilí.
černý bez
3. Června 2009 - 16:38 — samor2Kvete černý bez , tak alespoň 2 vyzkoušené recepty
BEZOVÝ MED
Při nachlazení je to výborný lék. Dává se lžička nebo dvě do čaje. A je to i dobré, nejen léčivé.
25 dkg květů z černého bezu, litr vody, citron,1 kg krystalového cukru
Pečlivě oprané květy z černého bezu zalijeme litrem vody. Citron nakrájíme na kolečka i s kůrou, přidáme ke květům a krátce povaříme. Necháme 24 hodin vyluhovat. Potom scedíme přes plátno, pořádně vymačkáme, přidáme1 kg cukru a na mírném ohni vaříme do zhoustnutí (na nit).
BEZINKOVÝ SIRUP Z ČERSTVÝCH KVĚTŮ:
30-50 kusů květů (podle velikosti),3 litry vody, 3 kg cukru, 1 celý citron, 5 dkg kyseliny citrónovou.
Květy velice pečlivě omyjeme (osprchujeme), aby v nich nezůstali žádní broučci. Silnější stonky otrháme. Zalijeme vodou, přidáme citron a asi 10 minut povaříme. Pak vše necháme
stát asi 24 hodin v chladu. Další den přecedíme přes plátýnko a ještě rukou dobře vymačkáme. Přidáme cukr a vaříme do mírného zahoustnutí. Hotovým roztokem plníme menší předehřáté skleničky nebo láhve a dobře uzavřeme.
Sirup vydrží dlouho, ale pokud jej otevřeme, musí už být uchováván v ledničce. Výborný je do čaje při nemocech z nachlazení
Přeji krásný celý den bez hlupáků a průšvihů
Moje www: www.teta.estranky.cz
mungo
4. Května 2009 - 9:19 — melodyTak tohle je pro mě novinka, mungo neznám, ale mohu vyzkoušet. Zdravím anonyma!
***********************************
ˇ♥ SRDEČNĚ ZDRAVÍM! ♫
mungo
1. Května 2009 - 20:18 — OlinaTo já znám, kupovávala jsem si ho a nějak na něj zapomněla. Máš pravdu, je to dobré. A k jaru se to hodí. Hned jak ho uvidím v krámu, koupím ho. Je to lepší než chroustat u telky "čipsy" nebo buráky.
Mladí si myslí, že staří jsou pošetilí, ale staří vědí, že mladí jsou pošetilí.
Mungo
1. Května 2009 - 20:13 — AnonymMožná že některá znáte.Některá jíte klíčky soji atd.Mungo není tak známé,ale jeho klíčky mají hodně bílkovin a téměř všechny vitaminy skupiny B.Na naši letitou nervovou soustavu hodně potřebné.Najdete v regále u luštěnin,je jak malý hrášek.
z černého bezu
26. Dubna 2009 - 20:14 — samor2Už jsou oba recepty v mé sbírce a čekají až pokvete bez. Věrka
Přeji krásný celý den bez hlupáků a průšvihů
Moje www: www.teta.estranky.cz
pro Oli
26. Dubna 2009 - 18:26 — BarčaCo lidi všechno nevymyslí ...zdravím
Včerejšek je historii.Zítřek tajemstvím.Dnešek je dar.
My děláme pravidelně z
26. Dubna 2009 - 18:14 — OlinaMy děláme pravidelně z květů černého bezu med. Při nachlazení je to výborný lék. Dává se lžička nebo dvě do čaje. A je to i dobré, nejen léčivé.
Suroviny:
25 dkg květů z černého bezu,
litr vody,
citron,
1 kg krystalového cukru
Příprava:
Pečlivě oprané květy z černého bezu zalijeme litrem vody. Citron nakrájíme na kolečka i s kůrou, přidáme ke květům a krátce povaříme. Necháme 24 hodin vyluhovat. Potom scedíme přes plátno, pořádně vymačkáme, přidáme 1 kg cukru a na mírném ohni vaříme do zhoustnutí (na nit).
Mladí si myslí, že staří jsou pošetilí, ale staří vědí, že mladí jsou pošetilí.
léčiva
26. Dubna 2009 - 8:17 — BarčaNyní na jaře bude kvést bez. Z květu bezu dělám rychlou sódovku - jak se u nás na Moravě pravilo. Do 5 ti litrové láhve se dá převařená studená voda, půl kila krystalového cukru 5 květů bezu černého a opraný a na kolečka nakrájený jeden a půl citronu. Zadělat hrdlo plátýkem, fólií a nechat stát na slunci 7 dní a pak - vybumbat. Určeno pro rychlé vypití. Pozor - snižuje tlak.
Vzpomínám si, že to tchýně jednou po těch 7 dnech nalila do láhví, že to nechá na silvestra místo šampáňa. Tak se stalo a když se to otevřelo, tak bylo všeho víc na zdi a podlaze a v láhvi zůstala tak leda lžička. zdravím
Včerejšek je historii.Zítřek tajemstvím.Dnešek je dar.
kopřivový sirup
22. Dubna 2009 - 20:06 — samor2Je jaro, máme mladé kopřivy a tak si uvaříme
KOPŘIVOVÝ SIRUP
80 asi20 cm dlouhých stonků kopřiv, 3,5 lt vody, 4 velké citrony, 15-20 dkg kyseliny citrónové, 3,5 kg cukru
Kopřivy opereme a vložíme do většího hrnce, do kterého nalijeme 3,5 lt vody. Přidáme nakrájené citróny a vše 20 minut povaříme. Do vlažného přidáme kyselinu citrónovou a necháme 24 hodin vyluhovat. Přecedíme přes plátýnko, přidáme cukr a po rozpuštění nalijeme do sklenic, které uložíme v chladnu.
Nápoj z kopřivového sirupu rozmíchaného ve sklenici vody s ledem a kouskem limetky chutí připomíná kiwi, osvěžuje a čistí krev
Dobrou chuť přeje Věrka
Přeji krásný celý den bez hlupáků a průšvihů
Moje www: www.teta.estranky.cz