Co dnes uvařit, to je věčné a vděčné téma. Tento problém řeším dnes a denně. Na moji otázku - co mám dnes uvařit - dostávám pravidělně odpověď - uvař co chceš. Jistě mi každá potvrdíte, že největší problém je vždycky vědět CO UVAŘIT.
Tak milé hospodyňky, ale i vy ostatní , poraďte CO UVAŘIT nebo nám prozraďte co DNES VAŘÍTE.
Přeji krásný celý den bez hlupáků a průšvihů
Moje www: www.teta.estranky.cz
Dnes je:
Pátek 24. 11. 2023
Svátek má:
Emílie
Blahopřejeme!
Souhrnné RSS: Aktuální články | Nové zprávy | O čem diskutujeme | O čem píšeme?
| | Mapa webu
© 2007 PLUS DESIGN & MARKETING s. r. o. | O provozovateli | Reklama na našem webu | Partneři | Nápověda | Používáme náhledy Thumbshots
změna
3. Ledna 2015 - 23:23 — BarčaKaždý rok vařím polívku z kapra.I když ji jím jen já a můj syn, stejně nesmí chybět. Letos byla změna. A bezvadná.Udělala jsem jako zavářku do polívky knedlíčky z rybího masa.Recept jsem našla na jutub od kuchaře Petra Stupky. Trochu jsem si to upravila podle svého zvyku.Vnitřnosti,strouhanku jsem namočila tak, jak jsem zvyklá do mléka, olej jsem tam nedala a bylo to výborné.Navíc tu orestovanou zeleninu / tu jsem tam dříve nedávala / a polívka neměla chybu. Jeden z mých vnuků má bezlepkovou dietu.Trochu jsem se zapotila při pečení bezlepkového cukroví, ale zvládlo se to.
Včerejšek je historii.Zítřek tajemstvím.Dnešek je dar.
Džem z rajčat
14. Září 2014 - 23:17 — BelindaDnes jsem dělala džem z rajčat. Znáte tento recept? Vynikající chuť, nikdo by neuhádl, z čeho to je...
recept z facebooku
14. Září 2014 - 15:24 — MarušAhoj všichni.posílám recept na zapékané brambory.Zkoušela jsem je a jen se po nich zaprášilo.
Všem kámoškám přeji štěstíčko ♥.
Mňam!
12. Září 2014 - 1:15 — SidiMaruško, ty recepty, zde dole, jsou od Barušky. Tyto dobroty, co nám předkládáš, jsou od Boba? Zblajzneme je s chutí na Tvoji počest, protože máš svátek, díky! Ale ty plněné brambory mi musíš napsat, nebo se odkamarádím! Užij si svátek!
Sidi
♥
my,co rádi jíme
11. Září 2014 - 23:02 — MarušBobo,dobré recepty,jen pokračuj


je
Tak takových dobrot mám plné složky a oblíbené položky už se mi nafukují,jak jsou přeplněné dobrotami.Tak dobrou chuť.Mimochodem to poslední jídlo jsem zkoušela a je to moc dobré.Plněnézapečené brambory,mňamka
Všem kámoškám přeji štěstíčko ♥.
Baruško
11. Září 2014 - 20:13 — BelindaNo super, určitě něco vyberu. Dnes jsem si koupila krásnou el. troubu, v remosce jsem nic krom masa nepekla. Tak jdu hledat.
Baruško
11. Září 2014 - 18:48 — SidiKuchařka vypadá dobře, to je něco pro Marušku! Ale i pro ostatní. Máš něco oblíbeného? Chystám se zkusit zelníky, až naložíme zelí a bude uleželé, podobná jídla mám ráda! Dííky!
Sidi
♥
co uvařit ?
11. Září 2014 - 17:34 — BarčaNevíš, co uvařit ? Zkus si vybrat http://kucharka.cbmonitor.cz/recepty/menu.php?dkid=2 - perfektní
https://www.email.cz/download/i/8-JezGWosV0vc1INT2JZ8v_G0O6WTuwBHdfHT3LfxmSqar-3yWO3USl8M0a1iL9ScJRLXvw/Recepty%20NarodniDedictvi-CzechTurism.pdf.pdf.pdf
Včerejšek je historii.Zítřek tajemstvím.Dnešek je dar.
Včerejšek je historii.Zítřek tajemstvím.Dnešek je dar.
Včerejšek je historii.Zítřek tajemstvím.Dnešek je dar.
Co uvařit .............
20. Května 2013 - 21:54 — Bohumír PetznýPro Barču už nastěhovanou v Pardubicích ...... ve znaku mají půlku bílé herky splašené,perník tam není laciný,jezdí tam Pendolíno a v Rybitví to tam občas bouchá a v Rybitvívívíví to maj všechnynyny holky stejný ..... zpívá Tesařík.
Otázka 1/ Co je lepší ....? Vichřice od Sidi a Hanči ? nebo vychřice od Poletušky ? jen si vybrat,že ,?
Otázka 2/ Kdo je Smilan ? To je ten co takhle píše:Pri akte plodenia, ludia klesajů na úroveň zvierat,protože sa pri tom nechávajů strhávať čísto zvieracími pudami. ....... ...hele Smilan, .............Vrať se do hrobu !!
Recepty
Dokonalá jablečná buchta
Na středně velkou misku 22 x 33 cm potřebujeme: 600 g jablek,1 dl oleje,4 vejce,200 g cukr krupice,400 g hrubé mouky,2 lžíce kakaa,1 lžičku jedlé sody,1 lžičku skořice,200 g červené marmelády - kyselejší,0,5 dl vody,200 g hořké čokolády,50 g bílé čokolády na polevu,kousek tuku a trichu hrubé mouky na vysypání formy.
Vajíčka v\yndejte z lednice a nechte ohřát na pokojovou teplotu,Troubu zapněte na 180°C.jablka oškrábejte,zbavte jadřinců a nastrouhejte na středním struhadle.Vejce rozklepněte do mísy a za postupného přidávání cukru a následně i oleje z nich vyšlehejte vysokou pěnu.V jiné míse prosejte mouku s kakaem,jedlou sodou a skořicí.Vše pak vmíchejte do vyšlehaných vajec.,přidejte jablka a těsto nalijte do vymazané formy / nebo misky či malého hlubokého plechu.Koláč vložte do vyhřáté trouby a pečte 25 až 30 minut do zlatova.
Před koncem pečení svařte marmeládu s trochou vody a v případě ,že v ní jsou semínka,přeceďte ji přes síto..Upečený koláč vyndejte z trouby a nechte trochu zchladnout,ještě horký ho potřete marmeládou aby se dobře vsákla..Pak koláč nechte vychladnout úplně.
Tmavou i světlou čokoládu rozpusťte zvllášť ve vodní lázni nebo v mikrovlné troubě.Koláč celý polijte tmavou čokoládou,kterou rovnoměrně rozetřete po povrchu.Dokud je ještě měkká,naneste na ni v rovných dlouhých linkách pomoci lžíce bílou čokoládu Úprava vzoru bílé čokolády je ve vaších představách.
Když je hotovo ....! tak k tomu chutná šálek dobré kávy !
Langoše.
Na 10 - 12 langošů potřebujeme:500 g hladké mouky plus trochu na podsypávání,1 vejce,2 dl mléka,1 kelímek zakysané smetany / 200 g / , 2 lžičky soli,1 kostku droždí / 42 g / ,1 kostku culru,100 g rozpuštěného másla,3 stroužky česneku,250 g tvrdého sýra,kečup,tatarku ..... a samozřejmě dostatek oleje na smažení.
Příprava: Do misky nasypte mouku,udělejte v ní důlek a do toho vložte rozdrobenou kostku / nebo kávovou lžíčku / culru,,rozdělte kostku kvasnic a zalijte trochou teplého mléka.Takto nechte asi 5 - 7 minut vzejít kvásek.
Pak přidejte do téže misi,ale ne přímo do kvásku - nesmí doijt k přímému kontaktu soli s kváskem - sůl,vajíčko,rozpuštěné máslo a zakysanou smetanu.Tentokrát klidně vařečkou zadělejte těsto - vzhledem k tomu,že je poměrně řídké,nemusíte používat el.hnětač,ruka vám neupadne ani při ručním zadělávání,Míchejte tak dlouho,dokud nebude těsto hladké a nebude celé držet pohromadě.Pak ho uložte pod čistou utěrku na teplé místo a nechte 40 - 50 minut kynout.
Nakynuté těstpo ještě jednou vařečkou promíchejte,na stěnách mísy by neměl zústat ani drobeček.Pak ho přemístěte na pomoučenou pracovní plochu,rujama ještě propracujte a nechte chvíli kynout.Těsto pak rozdělte na 10 - 12 kousků z tě ch udělejte bochánky a ty nechte trochu nakynout.
V pánvi nebo ve fritéze nechte olej rozehřát na nižší teplotu.Z nakynutých bochánků vytvarujte langoše - vytahováním z hřbetu ruky,nebo kolem dokola na pracovní ploše.Připravené langoše smažte jeden po druhém a z obou stran do zlatova.Než je vyndáte nechte je důkladně okapat z oleje ...!Česnek prolisujte do misky s trochou vody,aby se jim usmažené langoše daly snadno potírat.Připravte,strouhaný sýr,kečup,tatarku ..... a čím dalším máte langoše rádi.
Horké a křupavé jsou ......nejlepší !! Takže dobrou chuť všem na SS a Pardubicím ..... od Boba.

Jednoduché a dobré
20. Května 2013 - 21:31 — BelindaJá zase často vařím vídeňské knedlíky. Hodí se ke všemu, nejlépe k pečenému masu.. Dělám je podle oka a vždy se povedou. Nakrájím na kostky polosuché rohlíky / asi 8/, do hrnku mléka rozkvrdlám vajíčko, troch soli a asi tři lžíce rozehřátého másla. Tímto pokropím kousky housky a nechám chvilku vsáknout. Všechny musí být vlhké, jinak přidám mléko. Nakonec přisypu necelý hrnek hrubé mouky a hrst zelené natě / petržel, libeček, cerel/. Vypracuji těsto, které musí být vláčné a tuhé tak, aby se daly tvarovat knedlíky. Ty zabalím do igelitového sáčku, který propíchnu na několika místech. Vařím cca 25 min. Jsou vynikající. Někdo dělá jen koule, ale já mám raději plátky....
pro kámošky a še
20. Května 2013 - 18:00 — BarčaDík za recepty.Vyzkoušíme, až se zabydlíme.Teď jsem koupila v prášku - pizza a langoše. Udělala jsem pizzu, byla docela dobrá.
Včerejšek je historii.Zítřek tajemstvím.Dnešek je dar.
Přidám také jeden .....
14. Května 2013 - 22:12 — Bohumír PetznýPřidám také jeden recept na pizzu /picu dle Barči /
Ingredience - omládek
100 ml vlažné vody / 40°C teplé /
7 g cukru - kávová lžička
15 g droždí
120 g hladké mouky
Ingredience - zbytek těsta
360 g hladké mouky
5 g cukru
7 g soli - kávová lžička
25 ml olivového oleje
140 - 160 ml vlažné vody / 40°C teplé /
1/ Příprava omládku - smícháme vodu,cukr,droždí poté přidáme mouku a pořádně smícháme.Přikryjeme utěrkou a necháme kynout 35 minut.
Poté k tomu přidáme mouku,cukr,sůl,olej, a vodu.Opět dobře zracujeme a necháme kynout v teple, zakryté 40 minut.Poté vypracujeme z těsta 2 - 3 placky,které umístíme do formy nebo na plech,kde je pečící papír.Polijeme placky omáčkou na pizzu a dle chuti položíme náplnš a posypeme kořením.Pizzu dáme do předem vyhřáté trouby na 230°C a pečeme 10 - 15 minut.Když se nám to vše podaří dle receptu ...... tak pizza /picu dle Barči / chutná výborně.
Dobrou chuť ................ všem,kteří si to upečou, .......přeje Bobo
Na dvě 30cm velké
14. Května 2013 - 19:02 — babčahančaNa dvě 30cm velké pizzy:
1 lžíce supr jemného cukru
2 lžičky sušených kvasnic, nebo 15g čerstvých
170ml vlažné vody tělesné teploty (37-43°C)
450g nebělené pšeničné mouky na Pizzu (italská OO), nebo hladké pšeničné mouky
1/2 lžičky jemné mořské soli
3 lžíce panenského olivového oleje
kukuřičná krupice
Skoro 10 min hníst-/ + voda nebo mouka/ -kdyby se nezdála konzistence.
Hodinu a půl kynout, pak rozválet nebo točit placku od středu k okraji.
pak kukuřičnou moukou posypat papír na plechu a ozdobenou péct při 200 a 180 10 mín./Tenká.
Já cukru dávám jen trochu, aby měly kvasnice co žrát.
Milan měl srágoru / bakterie/ a musel na kapačky kvůli ledvině a cukrovce.Už je doma.Má dietu .
babčahanča
recept na pizzu
13. Května 2013 - 21:06 — BarčaVážení a milí. Po dvakrát jsem dělala těsto na picu doma a i když se to dalo jíst, nebylo to ono.
Máte - li někdo dobrý recept na těsto a nějaké fígle, aby se s ním dobře pracovalo a bylo skutečně vláčné a po upečení dobré - tak sem s ním. Moje těsto sem pokaždé jakž, takž vytáhla, ale výsledek, nic slavného.Předem díky. Náplň mám dobrou.
Včerejšek je historii.Zítřek tajemstvím.Dnešek je dar.
Marušce
22. Června 2012 - 21:05 — BarčaDíky za recept na ty trdelníky. Rýda vařím,ale už méně ráda peču. Tak snad se mi vydaří.
Včerejšek je historii.Zítřek tajemstvím.Dnešek je dar.
pro Baruš
20. Června 2012 - 23:11 — MarušTak na ty trdelníky jsem dostala chuť když jsem byla s mladýma ve Zlíně,tak je tam před supermarketem prodávali za 25 koru jeden kus,jen že o něco větší.Vzpoměla jsem si,že nám je maminka někdy pekla.Dělala jsem je od oka bez receptu.Jsou z kynutého těsta vyválený plást těsta jsem nakrájela radýlkem na proužky jako na kremrole.Motala jsem je na plechové trubky na kremrole ,potřela rozšlehaným vejcem a posypala
sezamovým semínkem smíchaným s mletými nebo posekanými ořechy a mletým cukrem.
Všem kámoškám přeji štěstíčko ♥.
Dobré recepty.
20. Června 2012 - 10:05 — BarčaDocela ráda vařím a některé recepty určitě použiju.Poletuško , to samé s tou náplní by bylo dobré i s lilky. ty si teď jako cukrářka dělám často. Cukinu taky, ale spíš ji přidávám do leča. Teď jsem si koupila a uvařila Tarhoňu. Jsou to těstoviny, které se dají použít jako příloha, místo rýže k masu. Zbytek jsem použila večer s klobásou a vajíčkem. K tomu okurkový salát , nemělo to chybu. Marušku bych poprosila, jestli by nemohla napsat na ty trdelníky recept. Koupit si trdelník v Praze, nebo někde v okolí na pouti, nebo jiné akci je dost drahá záležitost. Zdar vaření.
Včerejšek je historii.Zítřek tajemstvím.Dnešek je dar.
Slintám!
19. Června 2012 - 20:37 — PoletuchaJá muluju těstoviny na všechny možný způsoby, ale nejraději je mám posypané Nivou a polité máslem! Já dnes dělala zapečené cukety. Ty také mám moc ráda.
Jitka-užívej si každého dne, nikdy nevíš, není-li poslední
Ahoj všichni, dneska jsem
19. Června 2012 - 18:18 — elianaAhoj všichni, dneska jsem měla dobrý bezmasý oběd. Jestli chcete trochu ulehčit žaludky, tak si ho zkuste uvařit.
Tak 1/ Oloupete několik rajčat, nakrájíte na kousky a osmahnete na oleji .
2/ Přidáte koření, já dávám italské, nebo podobné, kdo má rád tak česnek
3/ Přidáte mozzarellu - jedno balení v nálevu a necháte ji rozpustit v rajčatové směsi
4/ Smícháte se špagetami a je hotovo.
Ještě můžete ozdobit rajčátky.
Konec lítání a
27. Února 2012 - 17:37 — elianaKonec lítání a vznášení – jde se vařit!
Tak tohle je doopravdy moc dobré a nedá to skoro žádnou práci. Nejlepší je, když si maso nachystáte do pekáčku, přelijete marinádou a necháte ještě třeba dvě hodiny odležet. Potom stačí přikryté šupnout do trouby a hodinu se o to nemusíte starat, a je hotovo.
Zapečená krkovička
4 plátky vepřové krkovičky bez kosti
sůl
4 – 6 stroužků česneku
1 velká cibule
máslo na vymazání pekáčku
Na marinádu
2 lžíce slunečnicového oleje
2 lžíce sójové omáčky
6 lžic ostrého kečupu
1 lžička medu
1 lžička sladké papriky
půl lžičky pepře
Plátky krkovičky naklepejte, na stranách nařízněte, aby se při pečení nekroutily, a z obou stran je důkladně osolte. Potřete česnekem dejte do vymazaného pekáčku. Na maso nasypte drobně nakrájenou cibuli a vše zalijte marinádou smíchanou ze všech ingrediencí a navíc přilejte 50ml vody.Přikryjte a dejte do trouby předehřáté na 180 stupňů. Pečte hodinu.
trdelníky
20. Února 2012 - 21:08 — MarušVšem kámoškám přeji štěstíčko ♥.
Včerejšek je historii.Zítřek tajemstvím.Dnešek je dar.
bůček počká
7. Února 2012 - 21:12 — BarčaBůček bude muset ještě chvíli počkat, protože jsem dělala masovou bábovku a ta neměla chybu.Jen příště počkám, až nás bude víc ke stolu,protože je toho hodně a my se už musíme v jídle krotit a jsme sami dva.
vyložit papírem
kuřecí maso posolené, opepřené
měkký salám, sýr, vajíčka, něco zelenýho, petržel, hrášek,podle fantazie
taky něco,aby to nebylo suchý
zakončíme kuřecím masem ,osolené,opepřené a zalité vejci
Hodinu a půl + - podle trouby pečeme
Finální fáze.
Dobrý je, že tady můžeme zapracovat zbytky uzenin a ledasčeho, co nám zbylo z vaření ve svátky. DOBROU CHUŤ
Včerejšek je historii.Zítřek tajemstvím.Dnešek je dar.
Míle
1. Ledna 2012 - 12:49 — SidiMílo, ty tvé partyzánské knedlíky měly úspěch! Jen jsem jaksi dala moc brambor, byly obrovské a měla jsem jen 8 rohlíků, takže byly malinko řidší. Přidala jsem trochu hrubé mouky, v té jsem je ještě obalila a uvařila, byly výborné, oslizlé nebyly. K tomu uzené a vařené kyselé zelí, posypané osmaženou cibulkou - mňam! Bylo jioch hodně, dám jich ještě pár do mrazáku.
Sidi
♥
AHOJ
31. Prosince 2011 - 11:31 — SidiNakoukla jsem se podívat na Míly partyzánské knedlíky a jdu je vařit s uzeným, kys. zelím a osmaženou cibulkou. Mílo, díky.
Sidi
♥
Ahoj
28. Prosince 2011 - 20:49 — babčahančaNakoukla jsem a taky jsme měli dnes odlehčenou stravu s ohledem na marody- česnečku a špagety s výbornou provensálskou sýrovou omáčkou a olivy, rajčata a papriky jako salát!
babčahanča
polívka
28. Prosince 2011 - 19:36 — BarčaJá jsem polívková.Můj muž taky.Ale nemůžeme mít oba omluvenkovou únavu.Proto byla dnes lehounká česnečka podle Ivana Vodochodského.Rychlá, lehounká, dobrounká. Musím začít držet dietu. Co nekouřím, tak jen s prominutím - že...u. Sváteční stůl svádí.
Včerejšek je historii.Zítřek tajemstvím.Dnešek je dar.
Copak jste dnes vařili
18. Prosince 2011 - 12:21 — mílaPolévka se zeleninkou a vepřové plátky na houbách s rýží.
Barčo
16. Prosince 2011 - 15:35 — BelindaMaso vařím, dosti do měka. Potom,ještě teplé opatlám tou směsí--- pepř, sůl, sladká paprika, rozmačkaný česnek/hodně/. Zabalím..... sežeru. Také to je na povrchu umatlané, vlhké, což je jediná závada. Ta fotka není můj bůček, ale poslala jsem vám jí pro vydráždění chuťových buněk. Myslím si, že lepší bude ale ten návod Hanči s tím prokládáním. Zdravím.
bůček
16. Prosince 2011 - 14:48 — BarčaNo zkusím,právě, ale teď musí počkat. Mám muže v nemocnici,peču pro čtyři rodiny a jako na potvoru mi spadla jedna řada kachliček na WC.
Včerejšek je historii.Zítřek tajemstvím.Dnešek je dar.
Vaření
16. Prosince 2011 - 11:26 — babčahančaAhoj, nakládám maso i na 3 dny , ale základ je oliváč a bylinky- hodně tymiánu, saturejka, oregano, pak hořčice, kečup, sůl,pálivá paprička/ půlka/,česnek ,pepř. Vejce a škrob nikdy nedávám, nemohu často dát med/ Milan/ Pak to jen podlévám při pečení.
A to vařené vepřové rozkrájím na plátky- ty vomatlám tou merendou, naskládám na sebe - šup do alobalu a lednice ztuhnout a uležet. Pak se to napříč krájí a tudíž ty plátky jsou pruhované-/maso+ matlanda / S bůčkem je to skoro čtverečkované- tlusté ,merenda, libové, merenda... Není to opatlané jan na povrchu, ale prokládané..Jí se to za studena /Silvestr/
Už jsem se chytla, asi půjdu koupit maso. Měli jsme vegetariánská menu kvůli synovi.....a zbylo dost sýra- děláme dnes smažák...Na neděli zas někdo přijuchá, tak aby bylo...udělám taky kuřecí závitky pro děti a dívky...Po pauze zas něco málo upeču cukroví..
babčahanča
pro Belindu
16. Prosince 2011 - 10:44 — BarčaTen bůček si určitě udělám, ale potřebovala bych to, pokud by to bylo možné , napsat polopaticky.
já jsem maso uvařila,natřela tou udělanou pastou, zabalila do alobalu a dala odležet. Kolem toho masa se udělala taková matlavá krusta - kterou u tebe na obrázku nevidím. / vaříš to, pečeš ??/ Dík předem za odpověď.
Včerejšek je historii.Zítřek tajemstvím.Dnešek je dar.
Krkovice,bůček
16. Prosince 2011 - 1:13 — MarušBeli,to vypadá héézky.Jen děvčata pište a posílejte.Myslím si,že u nás,jak se zdá,by to nevydrželo ani den.
Mílo,Ty jsi nám to tady hezky rozjela s Těmi recepty a jsem moc ráda.Mám ráda bůček a podobně,což bych už v mém věku měla omezovat,nebo úplně vynechat,ale když je to tak lahodné jídlo.O měření cholesterolu raděj doktora ani nežádám.Vyběhám to v obchodě.To je jediná moje záchrana.V tom pečícím sáčku jsem ještě nikdy nic nedělala.Jen jsem zkoušela kuřecí bábovku ve formě srnčího hřbetu.Je to moc dobré.Našla jsem to asi v top receptech.Jen se po ní zaprášilo.My rádi jíme,to je moje heslo,jez,co Ti chutná,dokud můžeš a dokud Ti to doktor nezakáže,to si říkám já.
Všem kámoškám přeji štěstíčko ♥.
Kuřecí salát
15. Prosince 2011 - 23:35 — mílaMoc prosím napište mi recept na kuřecí salát,pokud ho máte osvědčený.Už jste dělali nějajé papání v pečícím sáčku? Já jo,ale spíš mi maso připadalo uvařené než upečené.Písněte zda máte nějaký receptík.
Rošťáky
15. Prosince 2011 - 23:27 — mílaJe to pravda já jsem zapomněla na 3 vajíčka. Ještě,že jsi to napsala.Vše jsem zkontrolovala a ty vajíčka jsem přehlédla.Ostatní recepty jsou už dobře!!!!
Krkovice, bůček
15. Prosince 2011 - 23:24 — BelindaVynikající, já maso napatlám, zabalím a dám do chladu. Má tam být NĚKOLIK dnů, ingredience proniknou dovnitř masa, to ještě změkne a rozleží se. Má to ovšem velkou chybu, nikdy mi to těch několik dnů nevydrží. po pár dnech všechno doslova SEŽERU.
Rošťáky..
15. Prosince 2011 - 22:56 — BelindaAhoj,tento recept znám dobře, jen místo magi dávám sojovku a do toho všeho ještě 3 celá vajíčka. Masa dávám třeba tři druhy, podle toho, co mám. Nejlepší kombinace kuřecí řízky, vepřová kýta a třeba králičí stehna. Udělám menší kousky, naklepu a nechám v tom nálevu nejlépe do druhého dne. NEMÁ to chybu. Příloha, bramborová kaše.
pro Mílu.
15. Prosince 2011 - 20:58 — MarušMílo,Ty jsi náš člověk.Výborné recepty.Jistě vyzkouším.
Všem kámoškám přeji štěstíčko ♥.
Dejte si bacha
15. Prosince 2011 - 20:45 — babčahančaNežijeme abychom jedli, ale jíme abychom žili!
Je po velkém zhubnutí- je to na něm vidět!
babčahanča
Pro Elianu a všechny
15. Prosince 2011 - 20:12 — mílaDěvčata já jsem zapomněla do té krkovice ještě knín drcený!!!!!!!!!!!! To je také důležité a jinak je vše napsané!
Ahoj Mílo, ty jo, ty jsi
15. Prosince 2011 - 19:29 — elianaAhoj Mílo, ty jo, ty jsi přímo naše netová kuchařinka. Tu krkovici určitě vyzkouším a potom ten závin. Víš, já dělám jenom štrůdl z kupovaného těsta, ale tenhle recept se mi docela líbí.
Vánočka(mazanec)
15. Prosince 2011 - 19:09 — míla50dkg hlad.mouky,15dkg hery,15dkg cukru,1 a půl PP,1 celý měkký tvaroh,5 lžic mléka,5 lžic rumu,2 celá vejce,Rozinky,citr.kůra,sůl,mandle.Dělám to už hodně let a dělávala jsem to i s dia cukrem pro tchýni.Od letoška to budu dělat také dia kvůli mému mužskému.Tak holky s chutí do plánované práce!!!
Krkovice(bůček)
15. Prosince 2011 - 18:59 — mílaMaso uvařím s česnekem,přidám pepř, sůl,pár kuliček nového koření,2 menší cibule,bobk.list,mlezá červ papr.Než se mi maso uvaří,tak udělám kašičku s kterou pak maso potřu.Kašička-4čsnek,olej,červ.paprika,pepř,sůl,pár kapek wolčestru a magi.Maso po vyndání vykostím,napatlám kašičkou , zabalím do alobalu a dám do lednice.Tak dobrou chuť!!!
Závin(štrůdl)
15. Prosince 2011 - 18:40 — míla1 bílý jogurt,1 celá hera,40 dkg polohr.mouky.Dát na půl hod do lednice.Pak jako vždy,skořice,cukr,rozinky i ořechy.
výborný a rychlý
15. Prosince 2011 - 18:35 — míla30 dkg polohr.mouky,15 dkg cukru krupice,2 celá vejce,1 puding(vanilkový)1 sklenice vlažného mléka(podle hustoty),1 prášek do pečiva,8 lžic oleje.Vše ušlehám a dám na plech.Navrch jakékoliv ovoce.Někdy dám i žmolenku a někdy ne.Jednou se mi stalo,že jsem místo mléka dala šťávu z jablek a bylo to také dobré.Peče se zvolna asi 35-45 min.
Rošťáky
15. Prosince 2011 - 18:13 — mílaTak holky píši receptík a je to moooc dobré!!!Pro nás dva 4 řízky nebo něco libového,naklepu,osolím,opepřím.Do misky 1 lžíce wolčestru,1 lříce hořčice,2 lžíce solamylu,lžička magi a 3 stroužky česneku(podle chuti).Udělám kašičku,dám tam maso a přes noc dám do lednice.Až to budete dělat ,tak i s tou kašičkou.Udělá to takovou krustu.Zkuste,je to dobré.Chtěla jsem se zeptat jestli jste už dělali jídlo v pečícím pytlíku?
pro pečící
14. Prosince 2011 - 15:57 — BarčaKdo hledá recept, aby pečivo nebylo příliš sladké, bude se mu hodit rodinný recept, který mám po mé hodné tchýni,která byla velice dobrá hospodyňka. Používám formičku slzy,ale mohou být i jiné tvary.Těsto se hodí i na jablečný závin. Netrhá se, nelepí. Při pečení se nafoukne , jako lístkové.
30 dkg hladké mouky, 30 dkg tuku,/ dávám máslo /., 2 žloutky , a 5 lžic bílého vína. Já to po upečení obaluji v cukru s vanilkou - ale fantazii se meze nekladou - těsto není sladké.
Včerejšek je historii.Zítřek tajemstvím.Dnešek je dar.
pro babčahanča
14. Prosince 2011 - 12:18 — BarčaObdivuji, jak krásně to máš už kolem načančané. Já peču a u nás to vypadá jak u bezdomovců pod mostem v parku.Ani nevařím, protože muž jde zítra do špitálu ze střevama a tak kvůli němu mu nemůžu s vařením vonět pod nosem. Zítra budu sama , tak si dám bramb. knedlíky plněné uzeným a zelíčko. Žádná středomořská kuchyně.
Včerejšek je historii.Zítřek tajemstvím.Dnešek je dar.