Každý děláme na vánoce bramborový salát a každý máme ten svůj recept. U nás se do bramborového salátu memi brambor dává sterilovaná mrkev, petržel, hodně celeru, spařená cibule, sůl pepř, ocet, cukr a trošku tatarské omáčky.
A jaký je váš domácí recept?
Přeji krásný celý den bez hlupáků a průšvihů
Moje www: www.teta.estranky.cz
Dnes je:
Pátek 24. 11. 2023
Svátek má:
Emílie
Blahopřejeme!
Souhrnné RSS: Aktuální články | Nové zprávy | O čem diskutujeme | O čem píšeme?
| | Mapa webu
© 2007 PLUS DESIGN & MARKETING s. r. o. | O provozovateli | Reklama na našem webu | Partneři | Nápověda | Používáme náhledy Thumbshots
Salát
16. Prosince 2008 - 17:12 — sfingaJá dělám klasiku ale přidám tam jablíčko je to takové chutnější.
Usměv je lékem na všechno
večeře
16. Prosince 2008 - 17:00 — samor2Terezka raději kaši
Přeji krásný celý den bez hlupáků a průšvihů
Moje www: www.teta.estranky.cz
Základní recept na bramborový salát
16. Prosince 2008 - 16:24 — petulecVideo-recept na základní bramborový salát... Čím ho vylepšujete vy?
Můj blog o kosmetice Oriflame: www.OriflameBlog.cz
Můj osobní blog (zatím) převážně o autismu a bezdomovectví: petra.canik.cz
E-mail: petra (zavináč) canik.cz
re:salát
25. Listopadu 2008 - 11:31 — OlinaNadrobno krájené: měkký salám, cibule, natvrdo vařená vejce, sterilované okurky a kapie. Oloupané brambory vařené ve slupce a majolka a trochu octa, sůl. A dělat den předem, aby se uležel. Nemá chybu. Dokonce ho zeťák raději, než od své maminky. Omlouvám se za stručnost, ale myslím, že každý pochopí, jak to dělám. Věnuji mu péči, ale ne přehnanou, aby si nemyslel, že je na Štědrý den ten nejdůležitější (ten salát - samo).
Mladí si myslí, že staří jsou pošetilí, ale staří vědí, že mladí jsou pošetilí.
salát pro samor2
24. Listopadu 2008 - 23:35 — BarčaNapíšu dva.
Když přijdou děti,vnuci,a jsou hladní,dají se vařit brambory.Mezi tím děda usmaží řízky a já honem nakrájím cibuli na drobno a dvě tři okurky,podle toho,kolik Vás je.Teplé oloupané brambory protlačím kolečkem s mřížkami do mísy,osolím opepřím,a smíchám s cibulí a okurkou.Přidám kapku šťávy z okurek /nejradši mám močáky z Teska / a pár lžic kvalitního olivového oleje - rychlé dobré na první pomoc.
Ale sváteční dělám tak,jak mě to naučila tchýně z Moravy.Uvařené brambory,hodně kořenové zeleniny/ mrkev,celer,petržel/,okurky,cibuli,vajíčka na tvrdo.A zase,podle toho kolik Vás je,já ho dělám do velké plechové mísy.Brambory na kostičky,zeleninu na kostičky,okurky na kostičky,vajíčka na kostičky,cibuli nadrobno.Cibuli spařím horkou vodou / v salátu pak nehořkne /Vše mám samostatně na talířích.Do mísy dám vrstvu brambor,mírně osolím a opepřím a na to,část kořenové zeleniny,část vajíček,cibule,okurek atd..Takže takto střídám vrstvy.Rukama řádně promíchám.Nachystám si ze studené převařené vody zálivku - jen trochu,abych salát nepromokřila,ale aby byl šťavnatý.Zálivka - na to množství co dělám.Převařená studená voda asi 1dcl osolím,opepřím,lžíci hořčice,trochu octa - tím salát přeliju / přidám zálivku podle toho,jak brambory sají/ někdy to 1 dcl,někdy ani ne.Promíchám a přidám majonézu.My nejraděj Spak.Nikdy nenechám salát z majonézou ve velkém chladu - salát pak řídne.Připravuju den dopředu.V létě připravím salát bez majonézy a tu tam přidám až před podáváním. Vypadá to složitě,ale není,když si to učešeš tak máš na stole 5 talířů v míse oloupané brambory a jedeš.Je to za chvíli. Je to rodinné stříbro.
Včerejšek je historii.Zítřek tajemstvím.Dnešek je dar.