Tak nám to skončilo,celkem to šlo a ............ vajíček dostatek bílých,barevných,syrových a uvařených.Rodiny jsou přejedené................?, tak co nabídnout pro spestření chuti,zalovit v jiném rybníku .....................?,co říkáte bramborovému...............?.Že ano,výborně tak tady je několik návrhů na vylepšení chuti a jdeme to zkusit:
Klauzáci
Velkou bramboru neloupeme,ale důkladně omyjeme,nakrájíme na 1 cm silné plátky,které osolíme,obalíme v trojobalu a pozvolna smažíme v rozpáleném oleji
Podlesníky
Vybereme velké ploché svrchní listy zelí,silné páteřní žebro skrojíme a listy dobře omastíme sádlem nebo rozpuštěným máslem.Na jemno nastrouhame syrové oškrabané brambory,- slijeme z nich vodu,přidáme trochu horkého mléka,aby těsto nezčernalo,případně v ejce,osolíme a s hladkou moukou vypracujeme řídké těsto.Roztíráme je na vymaštěné zelné listy položené na plechu a pečeme v rozehřáté troubě.Upečené podlesníky sejmeme z listů / listy zanechají otisk ,příjemnou chuť a vůni /,skládáme je na sebe na mísu a každý potřeme máslem nebo lžíci husté smetany.
Švýcarské křenové rosti
400 gr moučných brambor,4 jarní cibulky,1 vejce,1 lžíce smetanového křenu,sůl,pepř,2 lžíce slunečnicového oleje,100 g kysané smetany,1 lžíce nadrobno nasekané pažitky.
Brambory oloupeme a nahrubo nastrouháme a v utěrce dobře vymačkáme.Jarní cibulku nasekáme,vejce rozkvrdláme.Brambory,jarní cibulku,vejce a smetanový křen dáme do mísy,osolíme a opepříme a vše dobře promícháme.Na teflonové pánvi rozpálíme lžíci oleje,rozetřeme na něj placičky bramborového těsta,které pečeme po každé straně 2 - 3 minuty dozlatova,pak rosti vyjmeme a udržujeme tepléPo upečení mužeme nechat na papírové utěrce okapat.Rösti ozdobíme lžíci kysané smetany a posypeme petrželkou.Ihned podáváme.
Tak s chutí do toho ........dobrou chuť přeje Bobo
Pro zajimavost pro nás seniory .................náhradový poměr - penze / mzda brutto v %
1990..................51,6,1991 ......................55,3,1992 ...............52,0
2008 ..................39,8,2010 .....................42,1,2011 ................43,3
2012 ...................42,8,2013 .....................43,6,2014 ...............43,0...... ztráta 0,6 procentního bodu
datum: 16. Dubna 2015 - 0:11 | autor: Bohumír Petzný
Dnes je:
Neděle 10. 12. 2023
Svátek má:
Julie
Blahopřejeme!
Souhrnné RSS: Aktuální články | Nové zprávy | O čem diskutujeme | O čem píšeme?
| | Mapa webu
© 2007 PLUS DESIGN & MARKETING s. r. o. | O provozovateli | Reklama na našem webu | Partneři | Nápověda | Používáme náhledy Thumbshots
Recepty
29. Dubna 2015 - 16:21 — MartaTeda ty recepty jsou opravdu dobré. Mám hodně ráda recepty podle kterých se vaří z brambor. A to jsou ještě na kterési jiné stránce dva. Asi je vyzkouším. Musím si je zkopírovat, abych je příště nehledala. Bobo Ty umíš vařit? Jestli ano, tak jsi borec. Můj syn vaří taky dobře. Naučil se sám.
Ahoj
16. Dubna 2015 - 9:14 — SidiVýborně, Bobo, recepty jsou fajn, jako stvořené pro moje chuťové buňky. Ale nejvíce jsi se zavděčil Maručce. Recepty jsou jejím koníčkem! Sidi
Sidi
♥